accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A tisztítógyurma hasznosulása autóápolásnál

utazomajom /

Mi az az autótisztító gyurma? Hogyan érdemes elképzelni akár a jellegét, akár a hasznosítási lehetőségeit tekintve? Egyáltalán milyen célból, illetve milyen feladatokra lehet és érdemes fontolóra venni az alkalmazását?

A cikkben ezeknek a kérdéseknek járunk majd utána részletesen. Igyekszünk tehát szemléltetni, mi mindenre lehet jó az autótisztító gyurma.

Egyáltalán mi az a tisztítógyurma?

Maga az elnevezés bizonyára árulkodó azzal kapcsolatban, hogy a tisztítógyurma kapcsán mire is érdemes egyáltalán gondolni. Az állag, a tapintás tényleg a normál értelemben vett gyurmához hasonlítható.

Példának okáért a Magic Colors webáruház políranyag kínálatában elérhető tisztítógyurma hasznosulása is az autó ápolása és tisztítása kapcsán jelentkezhet. Az alkalmazás lényege ugyanis, hogy akár az egészen apró szennyeződések is hatékonyan eltüntethetők legyenek.

A gyurma a rugalmassága révén hasznosul még azokkal a szennyeződésekkel szemben is, amelyekkel még a leginkább precíz mosás keretei között sem sikerül boldogulni. Egy speciális masszáról van tehát szó, ami nagy hasznot jelenthet az autóápolásnál.

Miben rejlik az autótisztító gyurma kiemelt hozzáadott értéke?

A festékben lévő mikrorepedések, a kátrány vagy az egészen pici rovarnyomok mind-mind olyan körülményt jelentenek, amelyekkel szemben nagyon nehéz bármit is csinálni, viszont sokat rontanak az autó esztétikai állapotán.

A gyurmával kimondottan hatékonyak lehetünk még ezek ellen a nemkívánatos körülmények ellen is. Méghozzá olyan formában, hogy közben nem karcoljuk meg sem a lakkot, sem pedig az autó fényezésében nem teszünk kárt.

A hasznosulás kulcsa mindössze annyi, hogy a gyurma alkalmazása a javasolt szempontok és sorrend szerint történjen. Odafigyelve arra, hogy ne túl erősen használjuk a készítményt, hanem a hatékonyság mellett azért finom kézzel dolgozzzunk.

Ami a tisztítógyurma hatásmechanizmusát még inkább elősegítheti

Az egyik kulcsfontosságú tényező, hogy lehetőleg a megfelelő időben sikerüljön használni magát a tisztítógyurmát. Ennek a javasolt ideje a festék polírozása, illetve a waxolás előtt van. Illetve alternatív lehetőségként a festés időszakos frissítése jöhet szóba.

Nem árt tudni azt sem, hogy akár a felnik, a krómfelületek vagy a lámpák ápolása végett is remekül hasznosítható eszközről van szó. Aminek a hatásmechanizmusa még inkább elősegíthető, ha a gyurma mellett speciális folyadékot is sikerül alkalmazni.

Innentől kezdve tényleg nincs is szükség másra, minthogy a gyurmát megfelelően alkalmazzuk, nem sietünk, hanem rászánjuk az időt a kivitelezésre. Mondhatni pusztán ezzel meg tudjuk teremteni annak a lehetőségét, hogy a munka végeztével mintha éveket fiatalodott volna az autó fényezése és esztétikai állapota.

Ajánlatok