accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A tisztítószerek legfőbb jellemzői és csoportjai

utazomajom /

Végeláthatatlan az az információmennyiség, amit nap mint nap látunk és hallunk a tisztítószerek világában. A reklámok legfőbb üzenete, hogy az adott tisztítószer mindenre jó, már nem hihető senki számára. Hiszen ha egy tisztítószer univerzális, akkor az azt jelenti, hogy van, amit jobb és van, amit rosszabb hatásfokkal tisztít meg.

Mire kell vigyázni?

Tisztában kell lennünk, hogy mit mire használunk, és inkább az adott szennyeződés eltávolítására való, célzott vegyszert vásároljuk meg. Ilyenkor azonban vigyázni kell, hogy nehogy véletlenül bizonyos szerek összekeveredjenek, mert mérgező gázok keletkezhetnek!

Gyermekes családoknál alapvető fontosságú, hogy a vegyszerek, tisztítószerek, veszélyes anyagok a gyerekek számára ne legyenek elérhető magasságban, vagy pedig kulccsal elzárt szekrényben, helyiségben tároljuk őket!

Tisztítószerek használatakor vegyünk fel kesztyűt, akár szájmaszkot is, hogy a vegyszerek ne kerüljenek a bőrünkre, és ne lélegezzük be őket! Különösen fontos ez utóbbi a szórófejes készítmények esetében, amikor is szinte észrevétlenül száll ezerfelé a flakonban lévő permet.

Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. általános tisztítószereket és speciális készítményeket is forgalmaz. Mindezek mellett ügyel arra is, hogy környezettudatos cégek termékeit is árulja viszonteladói és végfelhasználói számára.

Vízkőoldók és ablaktisztítók

A vízkőoldók savbázisú készítmények, így felhasználásukra fokozottan ügyelni kell! A vízkövek valójában különböző sók vegyületei, ezért savas tisztítószerekkel lehet eltávolítani őket. Abban az esetben, ha elsőre nem sikerül, akkor előfordulhat, hogy szivaccsal meg kell dörzsölni a felületet. Ekkor azonban sérülhet a zománc, illetve más fém- vagy kerámiafelület. Ilyenkor javasolt a speciális, adott anyag kezelésére vonatkozó tisztítószer vásárlása.

Ablaktisztítókra akkor van szükség, amikor az ablaküvegre lerakódott piszkot, esővíz utáni cseppeket, kézlenyomatokat, zsíros foltokat szeretnénk leszedni. Ha nagyon koszos az üveg, akkor ajánlatos először egy nedves, akár mosószeres szivaccsal lemosni, majd ezt követően az ablaktisztító szerrel bepermetezni. A letisztított felületet egy tiszta törlőkendővel is töröljük át.

Fertőtlenítők

A fertőtlenítő hatású készítmények általában klór bázisúak, így könnyen fel tudjuk őket ismerni szúrós szagukról. Ennek kiküszöbölésére szinte mindegyik fajtához már különböző illatanyagokat kevernek, így akár kellemes illatúvá is válhatnak, de akkor is kerüljük a közvetlen belélegzésüket.

Bútorápoló szerek

A bútorok portörlésére, fertőtlenítésére használt készítmények egyéb tápláló kiegészítőket is tartalmaznak, pl. méhviaszt, hogy ezzel is segítsék a bútorok hosszú távú állagmegóvását. Ezeket a szereket lehet önmagukban vagy vizes oldatként is használni. Segítségükkel a tisztaságon túl csillogóvá lehet varázsolni a felületeket.

A fentieken túl még léteznek célzott tisztítószerek, de ezek voltak a főbb csoportok. További részletekért látogass el az Alpha-Dent-Higiénia Kft. weboldalára!

Ajánlatok