accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Olvasónk küldte: egy repülőgép minden utasát tesztelték a ciprusi repülőtéren

utazomajom /

Olvasónk, Angéla tegnap a Budapest – Larnaca Wizz Air járaton utazott Ciprusra. Megérkezéskor véletlenszerűen kiválasztották a gépet és annak minden utasát azonnal, ingyenesen tesztelték a repülőtéren.

Angéla elmondása szerint a gép szinte teljesen tele volt, nagyon sokan utaznak a szigetországba. Ciprus a kevésbé fertőzött államok között szerepel, kevesebb, mint ezer igazolt esetet regisztráltak.

Az indulás előtt néhány extra intézkedésre van szükség

1. Utazás előtt ki kell tölteni egy online formanyomtatványt, amit kinyomtatva magadál kell tartani és a boarding-nál illetve az útlevél ellenőrzésnél, beléptetésnél is fel kell mutatni.

Mi magyarok ugyan ‘A’ kategóriás minősítést kaptunk, tehát szabadon utazhatunk az országba, de a frissítéseket figyelni kell a cyprusflightpass.gov.cy oldalon.

2. Végig maszkban kell ülni a két és fél órás út alatt.

3. Érkezéskor elkülönítve egy váróteremben újra ki kell tölteni egy nyomtatványt, ami alapján a teszt eredményét feltöltik az e-hcert.com oldalra.

4. A vizsgálat egy torok és egy orr nyálkahártya kenetből áll (mintha egy kis kéményseprőt dugnának az orrodba cirógatásként) “könny fakasztó” élmény!

5. A teszt eredményétől függetlenül beléphetsz az országba. Eredmény elvileg 24 órán belül lesz elérhető, de a nyaralást már meg lehet kezdeni.

6. Ha a hatóság nem jelez, akkor negatív az eredmény. A kíváncsiak a honlapon ellenőrizhetik, hogy fertőzöttek-e. Angéla viszont 24 óra elteltével sem találta az információt.

7. Strandok nyitva, szokásos távolságban vannak a napágyak, de fertőtlenítve adják át azokat. Éttermek nyitva, személyzet maszkban, fakultatív programok is vannak, aki szeret klíma nélküli buszban utazni!

Ciprus csodálatos, kevés a turista, felhő és eső mentes az időjárás, istenien az ételek! Jól tájékozottság és türelem, gyertek! – zárta Angéla.

Június 20-tól magyar állampolgárok korlátozás nélkül beutazhatnak. A kormány azt ígéri, ha valaki a nyaralása alatt fertőződik meg, akkor a gyógyítás költségét a szigetország állja.

Ajánlatok