accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az otthoni szerszámosláda kötelező elemei

utazomajom /

Akármilyen nagy háztartásról is legyen szó, egy alap barkácskészlet minden családban nélkülözhetetlen! Nézzük meg, melyek azok a szerszámok, amik mindenképpen kell, hogy megtalálhatók legyenek a gyors hibaelhárításokhoz vagy kisebb javításokhoz!

Miért is van szükség rá?

Sokszor halljuk, hogy ha ki akarunk hívni egy szakembert, nehezen elérhető vagy pedig jó mélyre kell nyúlni a zsebünkben ahhoz, hogy elvégezze a szükséges javításokat. Ezért nem kérdés, hogy olcsóbb, ha egyszerűbb javításokat mi magunk megcsinálunk.

Manapság rengeteg DIY videó kering a neten, ami részletesen leír egy-egy területet, hogyan kell megreparálni. Az sem mindegy, hogy kézi vagy gépi szerszámokat szerzünk be. Ugyan az utóbbiak jóval drágábbak, de kezelésük is könnyebb, ez főleg hölgyeknél lehet fontos szempont.

A legalapvetőbb kézi szerszámok

  • Kalapács

Ha szerszám, akkor mindenkinek először a kalapács jut az eszébe. Nélkülözhetetlen egy háztartásban, ha bútorokat szeretnénk összeállítani és valahová szögeket kell beverni. Többféle méretben létezik, de egy háztartásban elegendő belőle egy darab.

  • Kombinált fogó

Ha beverünk egy szöget valahová, feltételezhető, hogy ki is kell vennünk majd néhányat. Ehhez nyújt hasznos segítséget egy kombinált fogó. Ugyan szöget kivenni legjobban egy sima harapófogóval tudunk, egy kombinált fogó, ahogy a neve is mutatja, szélesebb lehetőségeket rejt magában, például drótot is vághatunk vele.

  • Spakli

A felújítási munkálatok nélkülözhetetlen eszköze. Jól jön tapéta leszedésénél, gletteléseknél, vakolási munkáknál, falon lévő kisebb hibák kijavításánál. Kis helyen is elfér praktikus mérete miatt.

  • Snitzer

Másik neve tapétavágó kés. Vigyázni kell vele, éles szerszám, de nagyon hasznos lehet, amikor sima ollóval nem boldogulunk, például vezetékek elvágásánál.

  • Csavarhúzó

Ez az az egyik szerszám, amelyből nem egy darabot, hanem ha lehetséges, egy egész készletet kell beszerezned. Ugyanis egyrészt különböző méretekre van szükség a lakásban megtalálható különféle tárgyak szereléséhez (pl. fogantyúk, zárak, stb.), másrészt különböző típusokra, úgy mint csillag- vagy laposfejű csavarhúzók.

  • Villáskulcs

Ismét egy olyan eszköz, amelyből egy teljes készlet kell, mivel mindig más és más méret az, amire éppen szükség van, és biztos, hogy épp az hiányzik a készletből, ha egyenként rakjuk össze. Villáskulcsra is nagyon sok területen szükség van, például radiátorok légtelenítésénél, bármilyen csavarok meghúzásánál vagy éppen lazításánál, de a kerékpárok szerelésének nélkülözhetetlen szerszámai is a villáskulcsok.

  • Mérőszalag

Végül, de nem utolsósorban minden háztartásban megtalálható kell, hogy legyen több mérőszalag is, lehetőleg minden helyiségben egy darab, hiszen mindig kell mérnünk valamit, és van, amikor jobb híján egy vonalzót találunk csak. Kis mérete miatt bárhol elfér, de vigyázni kell vele, mert könnyen köddé válik. Jegyezzük meg jól, hogy melyiket hova tesszük!

Ajánlatok