accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Barcelona kész megválni Araujotól 100 millió euróért?

utazomajom /

Barcelonában komoly vita robbant ki a klub egyik legfényesebb tehetségének, az uruguayi védőnek, Ronald Araujonak a jövőjéről. Míg a katalán vezetés érinthetetlennek tartja a 25 éves centert, és minden átigazolási ajánlatot visszautasít, az anyagi nehézségek és az európai óriáscégek óriási érdeklődése kétségbe vonja a Barca tanítványának megtartását.

A Bayern a nyomában van

A Bayern München nem titkolja, hogy szeretné a soraiba állítani Araujo-t. A német óriáscégek még januárban kitartó kísérleteket tettek az uruguayi szerződtetésre, és a mostbet szerint 70-80 millió eurós összeget ajánlottak a Barcelonának.

Thomas Tuchel, a Bayern edzője nagyra értékeli a védőt, és kész arra, hogy kulcsjátékossá tegye a védővonalban. Araujo számára a müncheni klubhoz való költözés hegemóniát ígér a Bundesligában és harcot a győzelemért a Bajnokok Ligájában.

Tuchel távozása ellenére a Bayern továbbra is érdeklődik Araujo iránt. A München készen áll arra, hogy a nyáron visszatérjen a tárgyalásokhoz, és 100 millió eurót ajánljon a Barcelonának az átigazolásért.

Kísértés a Premier League klubjaitól

A Bayern mellett az angol bajnokság élvonalbeli klubjai is versenyeznek Araujoért. A források szerint legalább egy Premier League-óriás kész csatlakozni az uruguayi védőért folytatott küzdelemhez.

A Barcelona számára ez egy remek lehetőség lehet arra, hogy mesés összeget keressen tanítványának, és részben megoldja pénzügyi problémáit. A katalán sportblokk azonban kategorikusan ellenzi Araujo eladását, őt a projekt egyik kulcsszereplőjének tartja.

Pénzügyi nehézségek versus sportcélok

Barcelona fő dilemmája a pénzügyi stabilitás és a sportági ambíciók közötti választás. Az Araujo eladása 100 millió euróért megmentés lehet az adósságba és a pénzügyi válságba keveredett klub számára.

A Barca elnöke, Joan Laporta és Deco sportigazgató azonban Araujo-t érinthetetlen játékosnak tartja, aki megtestesíti a klubhoz és annak értékeihez való hűséget. Uruguayban látják az alapot egy versenyképes, trófeákért küzdeni képes csapat felépítéséhez.

A holtszezonban Xavi vezetőedző nélkül marad a Barcelona, ​​aki rugalmasságával kompenzálta az átigazolási piac vezetői hibáit. Ebben a helyzetben Araujo elvesztése végzetes lehet a katalánok sportkilátásai számára.

Maga Araujo állítólag nem siet megújítani szerződését a Barcelonával, konkrét lépéseket vár a klubtól a csapat megerősítése és a trófeákért való harc érdekében. Az uruguayit csábíthatja a kilátás, hogy a Bayern Münchenben vagy a Premier League-ben játszhat, ahol garantált lesz a címek és a döntő meccseken való részvétel.

 

Ajánlatok