accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Biztosan vége a külföldi nyárnak, újabb korlátozásokat jelentenek be Európa szerte! (nem)

utazomajom /

“Úgy tűnik, hogy vége van a nyárnak, legalábbis a külföldön nyaralóknak biztosan. Hamarosan ugyanis újabb korlátozásokat jelentenek be Európa turista paradicsomain.” – szó szerint ezzel a felvezető szöveggel indul a TV2 Tények Plusz műsorának utazásról szóló riportja.

A nyár végével megérkezik az utazások vége is, több ország ugyanis szigorításokat jelent be. – jelentik ki kategorikusan. Ezután következik egy Krétán élő magyar lány szájából, hogy “felrebbentek a hírek, hogy szigorú korlátozásokat vezetnek be”. De hogy mik ezek a szigorítások, azt még a helyiek sem tudják, ezt már a riporter teszi hozzá. Lezárásra számítanak egész Európa szerte – itt már egy kicsi azért óvatosabban fogalmaznak, tehát nem kijelentik, hogy szigorításokat fognak bevezetni, hanem hogy arra számítanak, az valószínűsíthető, szerintünk akár ez is megeshet.
A külföldön élő magyar lány hozzáteszi, hogy akár olyan komoly korlátozások is életbe léphetnek, hogy moziba, színházba, konditerembe csak oltottak vagy teszttel rendelkezők léphetnek be. Nem mintha ez ördögtől való lenne egy turistaparadicsomban, ahová egyébként fürdeni, napozni megy az ember.

Ezt nézd: Faro 47.700 Ft, Róma 36.150 Ft, Korfu 33.850 Ft, Lefkada 36.450 Ft! Megnézem

Ezután egy picit a természeti katasztrófákról szól a riport, majd bejelentkezik Olaszországból Nóri, aki szerint az sem elképzelhetetlen, hogy lezárják Európa üdülőparadicsomainak határait, illetve hogy több olasz régió narancssárga fokozatba lépett, ami azért furcsa, mert erről az olaszok nem tudnak, legalábbis azon az oldalon, ahol közölni szokták még nincs fent.

A riport keretes szerkezettel zárul, azzal fejeződik be, hogy “De hogy Olaszország és Európa többi üdülőparadicsoma lezárja-e a határait, azt egyelőre nem tudni.” A riport végére tehát a csatorna is leszögezi, hogy annak ellenére, hogy az elején még lezárásokról és szigorításokról beszéltek, fogalom sincs, hogy valóban lesznek-e.

A teljes anyagot itt tudod megnézni: tv2play.hu/tenyek

Nos, lehet, hogy én vagyok túlérzékeny, de ilyen riportoknak az ég világon semmi hozzáadott értéke nincs az utazáshoz, nem tájékoztatnak, fél, vagy fals információkat közölnek. Arról nem is beszélve, hogy a címben kijelentett mondataiknak saját maguk mondanak ellent az anyag végén. Egész Európát emlegetik, közben mindössze két országot néztek meg, ahol kiderült, hogy nyugodtan lehet nyaralni.

Jelenleg, amikor tényleg fillérekért lehet foglalni Európa szerte, ráadásul a legtöbb esetben ingyenesen módosítható repjeggyel (Ryanair) és lemondható szállással, akkor ne riogassuk már az embereket. Mi a véleményed?

Ajánlatok