accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Furcsa helyek: Hol szeretkeznek a japánok?

utazomajom /

Az egész úgy kezdődött, hogy megfizethető szállást kerestem Oszakában. Egy nagyon jó értékelésű, hatalmas szobát találtam, viszonylag olcsón, 10.000 forint körüli összegért. A nevében ugyan benne volt, hogy csak felnőtteknek, de mit sem sejtettem.

Foglalás

Miután lefoglaltam a Hotel Fine Garden-t, hetekig nem is merültem el a szolgáltatásokban. Amikor nézegettem a felszereltséget, feltűnt a szobában lévő félkarú rabló nyerőgép, hűtő, eszköz automata, hatalmas színterápiás jacuzzi, Nintendo Wii, óriási tükrök, házimozi rendszer, projektor, masszázsfotel.

A tripadvisoron olvasott kommenteken először meglepődtem, majd nagyon felnevettem. Az elsők között a diszkréciót, a vastag, hangszigetelt falakat illetve a vibrátor minőségét említették. Na ekkor egy picit jobban utánanéztem, hova is foglaltunk szállást.

Love hotel

Japánban ezek a hotelek a társadalmi igények miatt alakultak ki. A nagyon drága bérleti díjak és a szokások miatt a japán házak többségében egy egész generáció együtt él. Rendszerint alacsony belmagasságú, apró helyen, hiszen idejük legnagyobb részét a munkahelyen töltik. Vannak olyan lakások, amelyek egyetlen nagyobb helységből állnak, és napszaknak megfelelően mindig más funkciót töltenek be. A tehetősebbek karton térelválasztókat használnak.

Ha egy picit régebbre nyúlunk vissza, a külön fürdőszoba is óriási luxusnak számított, hiszen akkoriban az emberek szentókba (publikus fürdőhely) jártak mosakodni.

A japánokban óriási szégyenérzet van, és nagyon visszahúzódóak, sokszor képesek magukba fordulni, ami olykor öngyilkossághoz is vezet. Mivel szégyenlősek, ezért a légyottokat is nehezebben oldották meg. Ezt az igényt felismerve megszülettek a Love Hotelek, ahová néhány órára, vagy akár egy teljes napra jártak, és járnak a mai napig a párok. Természetesen a szeretőjükkel való együttlétre is tökéletes egy ilyen szálloda.

Hotel Fine Garden

Megérkezésünkkor első kihívást a bejárat megtalálása jelentette. Na nem azért, mert annyira bénák lennénk, egyszerűen nem volt. Pontosabban csak a garázson keresztül lehetett fellépcsőzni a lobbiba, és mivel mi gyalog érkeztünk, ez nem volt egyértelmű. Aki gépkocsival hajtott be, parkolás után a rendszámtábláját egy állvánnyal takarhatta le. Fontos, hogy ezekben a hotelekben száz százalékos a diszkréció.

A recepciót sem volt könnyű megtalálni, de igazán furcsa az volt, hogy senki nem tartózkodott ott. Csengetni kellett. Csengetés után néhány másodpercre kiszaladt egy hölgy az ajtón, gyorsan odaadta a kulcsot, majd visszarohant. Ennek a lényege, hogy lehetőleg ne is lássa a vendégeket. Távozáskor is csak bele kell dobni a kulcsot egy ládába.

A lobbiban óriás kivetítőn látható minden szobáról egy kép, illetve az ára óránként, vagy egy teljes napra. A foglaltak szürkével vannak jelölve.

A szoba

Az egész folyosón hangos zene szólt, de a vastag falakon nem hallatszott át semmi.  Meglepő, hogy az ajtó mellett egy amolyan börtönökben használatos étel kiadó volt. A szobába rendelt fogásokat oda helyezte be a szobalány, majd csengetéssel jelezte, hogy megérkezett a kaja, és felszívódott mielőtt találkozhattál volna vele.

Teljesen misztikus volt az egész.

Felszereltség

A fentieken túl azért néhány meglepő dolog is akadt a szobában. A minibár mellett közvetlenül egy “mindenes” automata üzemelt. Ebbe tényleg képzeljetek bele mindent az óvszertől a tangán át a vibrátorig, többségében manga mintával. Utóbbi egyébként díjmentesen is a vendégek rendelkezésére áll, előre csomagolt és fertőtlenített állapotban.

forrás: pinterest

A neten ennél sokkal elvetemültebb, különböző témák köré épített hoteleket, szobákat is lehet találni.

Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni a kapszula hotel mellett ezt is, persze ha épp nem a kollégáddal vagy üzleti úton.
További érdekességeket olvashatsz Japánról IDE kattintva!

Ajánlatok