accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az Emirates helyszíni gyors COVID-19 teszteket végez az utasain repülés előtt

utazomajom /

A koronavírus szinte a teljes légiközlekedést megbénította. Minden társaság a lehető leggyorsabban szeretné újraindítani a járatait, ezért különböző módon próbálkoznak meggyőzni az utasokat és az államokat arról, hogy nincs mitől félniük.

Vannak elméleti megoldások: a középső sor üresen hagyásától kezdve a különböző fejtámlákra barkácsolt plexiken át egészen addig, hogy az utastérben egyidőben történne a teher és a személyszállítás. A valódi profi megoldást azonban az Emirates lépte meg először, ráadásul ez már nem csak elmélet, hanem egy hete működő gyakorlat.

COVID gyors teszt a reptéren

Az Emirates a Dubai Egészségügyi Hatósággal együttműködve április 15-től kezdődően helyszínen végezhető COVID-19 gyorsteszteket végez az utasokon.

A Dubai Nemzetközi Repülőtér 3-as termináljában a teszteket szakemberek végzik, és a vizsgálatok eredményeire mindössze 10 percet kell várni.

Adel Al Redha, az Emirates üzemeltetési igazgatója elmondta, hogy a tesztelési zökkenőmentesen zajlik a hatóságokkal szorosan együttműködve. A jövőben több repülőtérre is szeretnék kibővíteni a szolgáltatást. Ezáltal olyan országokba is repülhetnek, amelyek belépéskor megkövetelik az igazolást, hogy az adott illető szervezetében nem mutatható ki a koronavírus.

A légitársaság a check-in pultokat átalakította, védőkorlátokkal védik az utasokat és a személyzetet. Az utasoknak és a munkavállalóknak egyaránt kötelező jelleggel maszkot és kesztyűt kell viselniük, illetve be kell tartani a megfelelő távolságtartást. A közeljövőben a fedélzeti magazinok sem lesznek elérhetőek, és a fedélzeti ellátás során felszolgált ételek és italok csomagolását is úgy módosítják, hogy minimalizálják az érintkezést az utasok és a személyzet között.

A fedélzetre kézipoggyász sem vihető fel, a személyes tárgyak közül csak laptop vagy kézitáska lehet velünk a fedélzeten. A korlátozások nem érintik a kisgyermekek ellátásához szükséges tárgyakat.

Az Egyesült Arab Emirátusokban eddig 790.000 tesztet végeztek el összesen. Ez a szám a hasonló népességű Magyarországon  52.702.

Ajánlatok