accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Colosseum, ahogy még soha nem láttad

lanymajom /

A Rómába utazók ezennel még nagyobb szegletét fedezhetik föl a város ikonikus amfiteátrumának, a Colosseumnak, és eddig soha nem látott panorámában gyönyörködhetnek.

November 1-től megnyílik a három éven keresztül tartó munkálatok során felújított negyedik és ötödik szint, amit tárlatvezetéssel lehet majd megtekinteni. A látogatás során egy olyan összekötő folyosót is bemutatnak majd, ahova eddig még soha nem mehettek turisták.

Az ősi római időkben ezekre a szintekre lehetett a legolcsóbb jegyeket megvásárolni, hiszen itt voltak az eseményektől legtávolabbi ülőhelyek. Manapság viszont a legfölső két szint kínálja a legpazarabb kilátást az arénára és a közeli Forum Romanumra, a Palatinus dombra és a város többi részére.

A városvezetők arra kérik a látogatókat, hogy felelősségteljesen viselkedjenek Róma jelképének megtekintése során, hiszen Róma tiszteletet érdemel. A múltban sajnos többször is előfordult már, hogy turisták belevésték az ősi épület falaiba a nevüket. Szerintük aki kárt tesz a Colosseumban, az nemcsak a rómaikaiat sérti meg, hanem mindenkit, aki kedveli az olasz fővárost.


Forrás: 

https://apnews.com/c519adca7ca74ef88196540976084104/Rome-with-a-view:-Colosseum-opens-its-top-levels-to-public

http://www.travelandleisure.com/attractions/rome-colosseum-upper-level

Ajánlatok