accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Csendes áremelés a Wizz Air-nél! Jelentősen nőttek a szolgáltatások árai.

utazomajom /

Néhány napja írtunk a csendes áremelésről a Ryanairnél, ahol jelentősen növelték a szolgáltatások árait.

Most az előzőhöz hasonló módon, a Wizz Air változtatásairól írunk. Több olvasónk jelezte, hogy az utóbbi napokban a poggyászok árai tovább emelkedtek. Erről a hírek között nem esett említés, ezért a légitársaságnál érdeklődtünk, ahol kérdésünkre megerősítették az információkat.

Közlemény

Wizz Air megerősíti, hogy január 11-i hatállyal módosultak a poggyászdíjai. A poggyászdíjakat a mindenkori kereslet határozza meg, és a Wizz Air kiterjedt hálózatán belül mindenhol érvényesek.

Légitársaságunk átlátható és igazságos poggyászszabályzata a választás lehetőségét biztosítja az utasok számára, akik a fedélzeti és feladott poggyászokat kombinálva több mint 50 különböző variációt állíthatnak össze egyéni igényeik szerint.

A Wizz Air poggyászdíjai és a Wizz Priority szolgáltatás díjai a következőképp alakulnak (a wizzair.com weboldalon, az utazás előtt történő online foglalás esetén):


 Méret   Szezon                                 Min.      Max.

10 kg     Főszezonon kívül             9 €          24 €
10 kg     Főszezonban                     12 €        27 €
20 kg     Főszezonon kívül             15 €        44 €
20 kg     Főszezonban                     20 €        50 €
32 kg     Főszezonon kívül             23 €        63 €
32 kg     Főszezonban                     31 €        72 €


 WIZZ Priority ára pedig: 5 € – 17 € között.

Tehát a valóságban ez azt jelenti, hogy a népszerű időpontok és desztinációk esetében retúr jegy esetében 46.000 forintot kell fizetnünk egy nagy méretű, 32 kg-os poggyászért. A legolcsóbb 20 kg-os poggyász 9.600 forintba kerül egy oda-vissza útnál.

10 kg-os poggyászt nem érdemes vásárolni, helyette inkább az elsőbbségi beszállás lesz a kifizetődőbb. Azzal azért érdemes számolni, hogy mostanában annak ellenére, hogy az eladható darabszám korlátozva van, az elsőbbségi beszállást választó utasoknál sokkal hosszabb sorra lehet számítani.

Mit tehetek?

Az ultra fapadosok továbbra is nagyon olcsó repülőjegyeket kínálnak, ezért érdemes velük utazni. Fontos azonban, hogy amennyire csak lehetséges, kerüljük az extra szolgáltatásokat. Egy kis méretű kézipoggyászba is nagyon sok mindent bele lehet pakolni, és ha belegondolsz, a 46.000 forintból néhány esetleg kimaradt ruhát, hajvasalót, borotvát simán tudsz pótolni az adott városban.

 

Ajánlatok