accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A 16. Opatijai Csokoládé Fesztivál exkluzív és édes finomságokkal várja a látogatókat

utazomajom /

November második hétvégéjén Opatija három napra az “édes élvezetek” szerelmeseinek “mekkájává” válik, ahol kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

Opatija – Exkluzív csokoládétermékek, csúcsfinomságok és vonzó program fémjelzi a 16. Opatijai Csokoládé Fesztivált, amely egy új időpontban, november 11. és 13. között kerül megrendezésre. November második hétvégéjén Opatija három napra az “édes élvezetek” szerelmeseinek “mekkájává” válik, ahol kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

Az igen közkedvelt ínyencségnek szentelt rendezvény – amely Horvátországban a legnagyobb és legrégibb fesztivál – központi eseményén, a Gervais Központban megrendezett „Csokoládévarázs” vásáron több mint húsz „kézműves” csokoládédesszert-készítő termékeit ismerhetjük meg. Az idei évben újdonságnak számít majd a Családi Gazdaságok által elkészített csokoládék nagy választéka, amely az opatijai Kulturális Központ első emeletén kap helyet. A Csokoládé Fesztivál Horvátország és a régió olyan kiváló csokoládé különlegességeit népszerűsíti, amelyek megalkotásában eredeti és egyedi szemlélet jut kifejezésre. Ezért a “Csokoládévarázs” vásáron olyan ritka és nehezen beszerezhető finomságok exkluzív kínálatával találkozhatunk, amelyek izgalmas és lenyűgöző ízükről ismerhetők fel. A Gervais Központ kapui november 11-én, pénteken 14-21 óráig, november 12-én, szombaton 9-21 óráig, november 13-án, vasárnap 9-19 óráig tartanak nyitva.

A csokoládé az opatijai éttermek étlapjain, a városi kávézók kínálatában, de a gyógy- és wellnessközpontok speciálisan kialakított kezeléseiben is megtalálható lesz. A gasztronómiai élvezetek mellett gazdag programra is számíthatnak a látogatók. Az érdeklődőket a „Kakaóbabtól a csokoládéig” című kiállítás is várja, ahol tanúi lehetnek annak a folyamatnak, melynek során a keserű kakaószemek édes finomsággá alakulnak át. Az érdeklődők elméleti tudásukat a gyakorlatban is kamatoztathatják a felnőtteknek és gyerekeknek szóló workshopokon, amelyek során megismerhetik a csokoládékészítés technikáját, azaz azt, hogy hogyan lesz a kakaószemekből csokoládé. A kicsiket ezen kívül a klasszikus csokoládétáblákra „Retro” stílusban festő műhelyek foglalkoztatói, valamint a vidám „Choco Photo point” szórakoztatják, a vonzó programokat pedig neves zenészek fellépései teszik teljessé. A látogatókat egy igen különleges meglepetés is várja: szemtanúi lehetnek egy csoki ruha elkészítésének!

Opatija és a csokoládé már több mint másfél évtizede elválaszthatatlanul összekapcsolódik egymással, a Csokoládé Fesztivál pedig az egyik legkedveltebb és leglátogatottabb rendezvényünk. Az idei fesztivált, amely ízletes és izgalmas felvezetése lesz a csodálatos decemberi adventnek, az elmúlt évekhez képest korábbi időpontban rendezzük meg. Édes kezdete lesz ez az év végéig ránk váró közkedvelt események sorának. A “Csokoládévarázs” egyedülálló és felülmúlhatatlan kínálatának köszönhetően számtalan élmény várja az ínyenceket, valamint gazdag kísérőprogram gondoskodik a vendégek tartalmas kikapcsolódásáról – mondta el Opatija Idegenforgalmi Közösségének igazgatója, Suzi Petričić.

Ajánlatok