accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Egyedi rúzstok saját márkás rúzzsal? Miért is ne?

utazomajom /

Ma már szinte bárkinek lehet saját márkás, egyedi rúzstokos rúzsa. De valóban ennyire egyszerű ez? Ha megnézzük, hogy milyen lehetőségek vannak a piacon, akkor azt kell mondjuk, hogy igen.

De milyen út vezet el idáig? Ebben a bejegyzésben bemutatunk Önnek egy alternatívát, amivel könnyen saját márkás kozmetikei termékei lehetnek.

Egy ötlettel, majd az elhatározással indul az egész

Mint minden kiváló vállalkozás, ez is indulhat egy ötlettel. Hogy azt mi inspirálja, nehéz megmondani. Lehet a szépségiparban mozgott eddig, modellkedett például, vagy már egy ideje beauty influenszerként éli mindennapjait. Sőt, az is lehet, hogy épp ez a cikk adja meg Önnek az utolsó lökést afelé, hogy saját márkás rúzst dobjon piacra.

Bárhogy is legyen, a lényeg, hogy lesz egy jó ötlet, amit meg kell valósítania. Jöhet a tervezés, az alapanyagok beszerzése, majd a kivitelezés. Elég szerteágazó részei ez egy rúzs megalkotásának, de higgye el, minden percét megéri. És Ön is ezt fogja érezni, amikor a kezében tarthatja majd a saját márkás termékét.

Tervezés

Egyetlen szó, de mennyi mindent foglal magába. A legjobb, ha mindent előre megtervezünk. Végig kell gondolnunk, hogy milyen irányba indulunk el az ötletünkkel. Erre két lehetőség is van: bérgyártás vagy saját gyártás. Mindkettőnek megvannak az előnyei. A bérgyártás során megspórolunk egy nagyobb beruházást az elején, amit csak később akkor kell majd megtegyünk, ha befutott a termékünk. Ezzel szemben a saját gyártással minden egyes eladott terméken jelentősen nagyobb lesz a hasznunk.

Ha választottunk a kettő közül, akkor ennek megfelelően meg kell tervezni a beszerzést is. Majd azt, hogy hogy fog a potenciális vásárlóink elé kerülni a rúzsunk. Ebbe beletartozik a teljes logisztika, disztribúció és a marketing különböző szeletei is. Ezt mind-mind meg kell tervezni előre, így lesz egy elég részletes pénzügyi és üzleti tervünk, ami sokat fog segíteni a későbbiekben. Most már jöhet az anyagbeszerzés.

Rúzstok, alapanyag, csomagolópapír…

Ha a bérgyártással kezdjük meghódítani a piacot, akkor akár az összes alapanyagot is beszereztethetjük a gyártóval. De ha biztosra akarunk menni, ha garantálni szeretnénk a minőséget, akkor szerezzük be mi a rúzstokot és az alapanyagokat. Sőt, akár a csomagolóanyagokat is, főleg, ha tudunk egy jó árubeszállítót.

Ha pedig úgy döntünk, hogy saját gyártósort rendezünk be, akkor nem is kérdés, hogy minden hozzávalót magunknak kell beszerezni. Ha minden kész, felállt a gyártósor vagy készen áll a bérgyártó, ugrásra kész a beszállítói lánc, akkor indulhat a gyártás!

Disztribúció

B2C, B2B értékesítés? Honlapon keresztül vagy viszonteladók polcairól adjuk el a terméket? Hogy kerül a vásárlókhoz a rúzsunk? Ha ezt megterveztük, akkor már csak meg kell valósítani.

Ajánlatok