accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Elkészült a Mastercard TOP 15 listája Európa megfizethető rejtett kincseiről!

utazomajom /

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az Utazómajom csapata is részt vehetett ebben a roppant izgalmas és turisztikai szempontból mindenképp kiemelkedő, szakmai projektben.

Balaton-Felvidék az élmezőnyben

Külön öröm számunkra, hogy a 44 országot felölelő turisztikai kutatásban, amelyben a Mastercard összeállította  Európa ‘Top Hidden Treasures’, azaz ‘Rejtett Kincsek’ listáját, Magyarország és a Balaton-Felvidék a 15. helyen végzett. A lista lényege, hogy az egyes európai országok kevésbé ismert, de különleges tájait, desztinációit mutatja be, ezzel is ráirányítva a figyelmet ezekre a tömegturizmus által még nem felkapott, de igazán varázslatos úticélokra.

Malta

A nemrégiben közzétett listán a spanyolországi Asztúria és Covadonga kolostor, a máltai Mdina és Zebbug, valamint az ausztriai Salzkammergut régió végzett az élen. A listát összeállító turisztikai szakértők és utazási bloggerek a kiválasztott terület szépsége mellett – a Mastercard saját adatait is felhasználva –  leginkább olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az adott ország árai, a régió zsúfoltsága és az elérhető szabadidős lehetőségek kínálata.

És akkor jöjjön a TOP 15-ös lista

 1. Asztúria és Covadonga kolostor, Spanyolország
 2. Mdina és Zebbug, Málta
 3. Salzkammergut régió, Ausztria
 4. Azori-szigetek, Portugália
 5. Perast, Montenegró
 6. Lednice-Valtice, Csehország
 7. Pag-sziget, Horvátország
 8. Saaremaa sziget, Észtország
 9. Volos és Pelion-félsziget, Görögország
 10. Velika Planina, Szlovénia
 11. Kasubföld, Lengyelország
 12. Naarden, Hollandia
 13. Kolka köpeny, Lettország
 14. Duna-delta, Románia
 15. Balaton-felvidék, Magyarország

Canyon of Uvac river, Serbia, Europe

A gyűjtemény ráadásul olyan úticélokat is tartalmaz, amelyek Magyarország vonzáskörzetében vannak, így akár kisebb költségvetéssel is kivitelezhető kirándulások. Ilyen például az osztrák Salzkammergut régió, a cseh Lednice-Valtice kultúrtáj és Romániában a Duna-Delta vidéke. 

Az impozáns útikalauz angol nyelven itt érhető el, amely még tapasztalt utazók számára is igazán hasznos lehet. És Neked melyik ebből a kedvenced?

Ajánlatok