Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Elkészült a Mastercard TOP 15 listája Európa megfizethető rejtett kincseiről!

2017. június 27. kedd, 21:32 - kismajom
Belföld Európa Hírek

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az Utazómajom csapata is részt vehetett ebben a roppant izgalmas és turisztikai szempontból mindenképp kiemelkedő, szakmai projektben.

Balaton-Felvidék az élmezőnyben

Külön öröm számunkra, hogy a 44 országot felölelő turisztikai kutatásban, amelyben a Mastercard összeállította  Európa ‘Top Hidden Treasures’, azaz ‘Rejtett Kincsek’ listáját, Magyarország és a Balaton-Felvidék a 15. helyen végzett. A lista lényege, hogy az egyes európai országok kevésbé ismert, de különleges tájait, desztinációit mutatja be, ezzel is ráirányítva a figyelmet ezekre a tömegturizmus által még nem felkapott, de igazán varázslatos úticélokra.

Malta

A nemrégiben közzétett listán a spanyolországi Asztúria és Covadonga kolostor, a máltai Mdina és Zebbug, valamint az ausztriai Salzkammergut régió végzett az élen. A listát összeállító turisztikai szakértők és utazási bloggerek a kiválasztott terület szépsége mellett – a Mastercard saját adatait is felhasználva –  leginkább olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az adott ország árai, a régió zsúfoltsága és az elérhető szabadidős lehetőségek kínálata.

És akkor jöjjön a TOP 15-ös lista

 1. Asztúria és Covadonga kolostor, Spanyolország
 2. Mdina és Zebbug, Málta
 3. Salzkammergut régió, Ausztria
 4. Azori-szigetek, Portugália
 5. Perast, Montenegró
 6. Lednice-Valtice, Csehország
 7. Pag-sziget, Horvátország
 8. Saaremaa sziget, Észtország
 9. Volos és Pelion-félsziget, Görögország
 10. Velika Planina, Szlovénia
 11. Kasubföld, Lengyelország
 12. Naarden, Hollandia
 13. Kolka köpeny, Lettország
 14. Duna-delta, Románia
 15. Balaton-felvidék, Magyarország

Canyon of Uvac river, Serbia, Europe

A gyűjtemény ráadásul olyan úticélokat is tartalmaz, amelyek Magyarország vonzáskörzetében vannak, így akár kisebb költségvetéssel is kivitelezhető kirándulások. Ilyen például az osztrák Salzkammergut régió, a cseh Lednice-Valtice kultúrtáj és Romániában a Duna-Delta vidéke. 

Az impozáns útikalauz angol nyelven itt érhető el, amely még tapasztalt utazók számára is igazán hasznos lehet. És Neked melyik ebből a kedvenced?

Talán ez is érdekelhet