accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Érdemes vigyázni! Hamis TripAdvisor értékelés juttatott börtönbe egy olasz srácot!

utazomajom /

Manapság egyre több visszaélésről hallani a TripAdvisor kommentek háza tájáról. Nagy sajtóvisszhangot kapott például az a londoni Shed at Dulwich étterem, amelyik az elsők között szerepelt a környék éttermei között. Csupán egyetlen bökkenő volt vele: a hely egész egyszerűen nem létezett.

Mégis hogyan?

Oobah Butler, aki egyébként jó marketinges, sok interjúban mesélte már el a történetét. Korábban ő maga is hamis vélemények írásával kereste a kenyerét. A vendéglátóhelyek azért fizettek neki, ha pozitív véleményt írt anélkül, hogy egyáltalán megfordult volna az adott helyen. Innen jött az ötlete, hogy megpróbál felhúzni egy nem létező éttermet a legjobbak közé, és nem kis meglepetésre sikerült is neki. Olyannyira bevált a dolog, hogy a legkülönfélébb sztárok menedzserei próbáltak asztalt foglalni London legmenőbb, kitalált vendéglátóhelyére. A foglalásra azért volt szükség, mert leírásban taktikusan az étterem címét nem tüntette fel, mondván az annyira privát, hogy csak az előzetes egyeztetés után árulja el. Csupán annyit közölt az oldalon, hogy valahol London déli részén helyezkedik el. (a kertjében).

A termékfotókat is készített, de az “ételeket” borotvahabból és egyéb vegyszerekből, szivacsokból állította össze.

forrás: vice.com/en_uk

A nő elmondása szerint két hétig az értékelések alapján a legjobb londoni étterem a The Shed at Dulwich volt. Mielőtt leleplezte volna a hazugságokat, egyszer néhány embert megvendégelt, a menüt pedig a szomszéd boltban kapható fagyasztott termékekből állította össze.

Most már világos, hogy mennyire veszélyes a közösségi média, mennyire fenntartásokkal kell kezelni a leírtakat.

Az olasz srác története

Az olasz fiatalember kevésbé volt szerencsés. A hamis értékeléseket áruló férfit közel 2.5 millió forintra büntették, de ami még súlyosabb: 9 hónapra börtönbe kell vonulnia.

Ez az első eset, hogy hamis értékelések miatt bárkit is lecsuktak volna, azonban ezzel próbálják felhívni a figyelmet és elrettenteni másokat az ilyesfajta tevékenységtől. A Lecce városában élő csaló kisebb helyi cégeket keresett meg, hogy felajánlna a szolgáltatását. A TripAdvisor 2015-ben már felfigyelt a csaló tevékenységére és letiltotta az oldaláról, de most újra próbálkozott.

A bíróság azzal indokolta a súlyos büntetést, hogy az egyre inkább terjedő online értékelések cégeket tehetnek tönkre, rontják a versenyt az iparágon belül.

Jelenleg a világhálón látható értékelések 16%-a hamis. Neked vannak rossz tapasztalataid ezzel kapcsolatban?

Forrás: cbsnews

Ajánlatok