accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ez a legjobb dolog amit tehetsz, amíg nem utazol!

utazomajom /

Ebben a pandémiás időszakban sokan nem mernek nekivágni a külföldi utazásnak. Többektől hallottam, hogy leginkább azért, mert félnek attól, hogy ha törlik a járatot vagy váratlan helyzettel kellene szembenézniük az utazás alatt, akkor a nyelvtudás hiánya miatt nem tudnának megbirkózni a helyzettel. Ez az időszak remek alkalom a nyelvi hiányosságok bepótolására, vagy akár arra, hogy a nulláról alap szintre fejlesszük az angolunkat. Most lehetőségünk van mindezt közösen, a többi Utazómajom olvasóval, követővel együtt megtenni a világ egyik legjobb alkalmazása segítségével.

A Xeropan platformján ugyanis hamarosan indul egy Utazómajmos csoport, ahol egy hónapon át kifejezetten utazással kapcsolatos témákban fognak segíteni az alap szinten álló tanulóknak. Ehhez nem kell mást tenni, mint erre a linkre kattintva regisztrálni és belépni a csoportba, ahol egy élő nyelvtanár fog a témával kapcsolatos leckéket kiosztani, motiválni, illetve válaszolni a felmerülő kérdésekre. Érdemes minél előbb csatlakozni, hogy minden feladatot megkapj!

A legtöbb nyelvtanuló alkalmazással ellentétben a Xeropannal nem csak szavakat tanulhatsz, hanem akár olyan utazással kapcsolatos párbeszédeket gyakorolhatsz, mint például egy szoba lefoglalása, bejelentkezés egy hotelbe, elutazni taxival egy látványossághoz, vagy éppen étel rendelése egy étteremben. Tapasztalatból tudom, hogy ha csak írásban gyakoroljuk az idegen nyelvet, akkor megszólalás előtt sokkal kevésbé leszünk magabiztosak. Gondolj csak bele, olyan szavakat kellene kiejtened a szádon, amelyeket korábban soha, ráadásul angolul. A párbeszédek segítségével nem csak arra leszel képes, hogy tudasd mit szeretnél, hanem a válaszokat is megérted, ami a lényeg.

Tipp: Legyen az első amit megtanulsz, hogy a nagyvárosok magas hoteleiben hogyan kérhetsz magasabb emeleten lévő szobát. Nagyon sokszor teljesen ingyenesen megteszi a recepciós!

Nem mellesleg az általunk megosztott legolcsóbb foglalási lehetőségek is angol nyelven elérhetők. Így ha le szeretnéd foglalni az igazán jó ajánlatokat, akkor legalább alap szinten ismerned kell az angol nyelvet. A foglaláshoz szükséges legfontosabb kifejezéseket pillanatok alatt elsajátíthatod amivel óriási összegeket spórolhatsz. Természetesen az utazásod alatt is sokkal kedvezőbb áron tudsz programokhoz jutni, mintha magyar közvetítőkön keresztül tennéd. A piaci alkudozás élményéről nem is beszélve. 🙂

Hogy miért is ez a világ egyik legjobb nyelvtanuló alkalmazása?

Dr. Thékes István (Ph.D) oktatáskutató, nyelvtanár adjunktus által vezetett 3 hónapos kutatás során 300 angolul tanuló diák teljesítményét vizsgálták. A csoport egyik fele használt Xeropant is az oktatás mellet, a másik fele nem. Az eredmények meglepőek voltak. A kutatás az alábbi állításokat támasztotta alá.

  • két hónapos időszakban Xeropannal végzett tanulás hat hónapnyi hagyományos környezetben megvalósuló nyelvtanulásnak felel meg.
  • a Xeropan képes 33% -kal felgyorsítani a szókincs elsajátítását.
  • a Xeropant használó tanulók angol nyelvtudása 26%-kal gyorsabban növekszik

Az ígéretes ereményekre a Google is felfigyelt, tavaly a Xeropant beválasztották a 9 legnagyobb potenciállal rendelkező startup-ok közé. Az alkalmazás különlegessége, hogy más platformoktól eltérően, izgalmas történeteken keresztül tanítja meg az angol nyelvet. A program elérhető  Androidon, IOS-en és böngészőből is. A nyelvtanulást különböző vizuális és hanganyagok segítik. A Xeropan robot segítségével angolul is beszélgethetsz.

Nem mindig egyszerű..

Hiába beszélünk angolul, még így is akadhatnak félreértések. Történt ugyanis néhány éve, hogy Thaiföldön egy leintett rózsaszín taxis a lehető leghatározottabban állította, hogy érti a feladatot: elvinni minket a Bangkok második legforgalmasabb repterére, a DMK-ra. Út közben többször kérdeztem tőle, hogy biztosan oda megyünk-e tudja-e, hogy nem a fő reptérre kell. Persze folyamatosan helyeselt. A belvárosi dugók miatt jó nagyot kerültünk, amikor megérkeztünk, a check-in-nél nem találtam meg a légitársaságunkat. Amikor megkérdeztem egy ott dolgozót, hogy merre találom a pultot, azt mondta, hogy a második emeleten van, viszont a nem ezen a repülőtéren. Taxis urunk ugyanis a fő reptérre, a BKK-ra fuvarozott minket. Óriási kapkodás árán több pénzt fizetve egy másik taxisnak (gyorsabban hajtott a megengedettnél..) átértünk a megfelelő repülőtérre, ahol életünkben először táblával vártak minket, mint utolsónak érkező utasokat. Szerencsére sikerült elérnünk a gépet.

szponzorált bejegyzés

 

Ajánlatok