accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezentúl tilos lesz dohányozni egyes thaiföldi strandokon

lanymajom /

Thaiföld legnépszerűbb strandjain, többek között Phuketen is, ezentúl tilos lesz a dohányzás. A Thai Tengeri és Tengerparti Erőforrások Hivatala (DMCR) azzal indokolta a döntést, hogy több százezer cigarettacsikket takarítottak már föl az ország partjairól, ami egyébként a strandokon felhalmozódó szemét harmadát jelenti.

Ha valaki figyelmen kívül tartja a szabályokat, az akár egy éves börtönbűntetésre vagy akár 100.000 baht, átszámítva kb. 790.000 Ft pénzbírságra is számíthat. A törvényhozók persze a dohányosok nézeteit is tiszteletben tartják, számukra kijelölt dohányzóhelyeket hoznak létre a partoktól nem messze, ahol erre a célra külön szemeteseket is elhelyeznek.

Jatuporn Buruspat, a DMCR vezetője szerint csak a phuketi Patong beach-ről a takarítószemélyzetnek már összesen 138.000 csikket kellett eltávolítania. A hatóságok közben azon is törik a fejüket, hogyan lehetne azokat a turistákat is felelősségre vonni, akik a hajókról dobálják a tengerbe csikkeket.

phuket

A törvény novemberben lép életbe és többek között az alábbi strandokat érinti: Patong, Koh Khai Nok, Koh Khai Nai (Phuket); Hua Hin, Cha-Am, Khao Takiab (Prachuap Khiri Khan); Pattaya, Jomtien, Bangsaen (Chonburi) és Samila (Songkhla).

A tiltást később valószínűleg kiterjesztik országszerte, hogy így védjék a tengerek élővilágát.


Forrás: http://www.thetravelmagazine.net/thailand-bans-smoking-on-20-of-its-beaches.html

Ajánlatok