accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

FONTOS: Új Ryanair kézipoggyász szabályzat, nem fogsz örülni!

utazomajom /

Eddig a Ryanair megengedő volt a kézipoggyászok terén, fejenként 2 db táskát engedélyezett minden utasnak, egy normál méretűt és egy kisebbet, például a laptopnak. Novembertől azonban azok, akik nem vásárolnak elsőbbségi beszállást, csak egyetlen kis méretű kézipoggyásszal utazhatnak. “Always Getting Better”, ahogy ők mondják.

  • Aki megvásárolja az elsőbbségi beszállást, két darab kézipoggyásszal utazhat: nagyméretű, akár kerekes és egy kisméretű 40x20x25cm-es bőrönd.
  • Aki nem vásárolja meg, egy darab kisméretű kézipoggyásszal utazhat (40x20x25cm)
  • Ha azok az utasok, akik nem vásároltak elsőbbségit, mégis szeretnének egy nagyobb, 10 kg-os kézipoggyászt vinni, akkor foglaláskor 8€ áron tudják hozzáadni. Ezt mindenképp fel kell adniuk a check-in pultnál. Egy járatra maximum 95 db elsőbbségit adnak el.

Ez a Ryanair szerint fantasztikus, hiszen így aki eddig 25€-ért vett 20 kg-os feladható poggyászt, most már 8€-ért is megveheti a szolgáltatást, igaz, csak 10 kg-ot adhat fel akkor.

A módosítás november 1-től lép életben minden esetben, akkor is, ha szeptember 1 előtt foglaltál!

A Ryanair hangsúlyozza, hogy az utasaik 60%-át ez az információ úgysem érdekli, mert 30% megveszi az elsőbbségi beszállást, 30% pedig csak egy kis méretű poggyásszal utazik. Kenny Jacobs elmondása szerint ezzel mindenki nagyon jól jár, de főleg az utasok, hiszen ezzel csökkenteni lehet a beszállításból adódó késéseket. A Ryanair több esetben nyomatékosítja, hogy nem a profit miatt vezetik be az új intézkedéseket, hanem értünk, utasokért. Nem is számít emiatt több bevételre.

Utazómajom vélemény

Ha szeretnél nagyobb táskát vinni, akkor jobban megéri az elsőbbségi beszállást megvenned foglaláskor (6€), mert akkor nem csak, hogy magaddal viheted a fedélzetre, de ha később adod hozzá priority nélkül, akkor azon túl, hogy fel kell adnod, még többet is kell fizetned (8€) érte.

Egy kis jó hír a végére, hogy a kis méretű kézipoggyász eddig 35x20x20 cm-ről 40x20x25-re növekedett.

Ha most vásárolsz bőröndöt az etaska.hu-n 10% kedvezményben részesülsz az “utazomajom” kuponkóddal!

Forrás: Ryanair

Ajánlatok