accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Néhány fürdő már kinyitott Magyarországon – mutatjuk melyek

utazomajom /

Idén végre úgy tűnik, a fürdők is visszatérnek a rendes kerékvágásba és szerencsére már nem a járványhelyzet, hanem az időjárás és a hagyomány szabja meg, mikor nyitják meg a strandmedencéiket.

A strandok néhány évtizede még szinte mindenhol május 1-én nyitották meg a kapuikat. Ez akkor is így volt, ha az időjárás még nem kedvezett a strandolásnak.

Ma ennél már változatosabb a helyzet, a legtöbb fürdő figyelembe veszi a vendégek számának várható alakulását, ami az ő esetükben szoros összefüggést mutat az időjárással.  A május még nem ígérkezik igazán melegnek, így az ország strandjainak csak kis része nyílik meg ezen a hétvégén.

Van, ahol rendezvénnyel ünneplik a strandnyitást

 Az ország – és Európa – legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói Hungarospa szigorúan tartja magát a hagyományokhoz és május 1-re minden évben megnyitja a strandot. Ez idén sem volt másképp, a szerencsések már, már április 30-án birtokba vehették a hagyományos strandnak mind a 8 medencéjét. A fürdőkomplexum többi szabadtéri része, így az Aquapark és a tavaly átadott Prémium Zóna csak júniustól lesz látogatható. Az idei strandszezon kezdetét nagyszabású bulival is megünneplik, amelyen többek között Janicsák Veca, Sipos F. Tamás és Varga Viktor lép fel.

Egy másik nagy múltú és népszerű fürdőben, Zalakaroson is megkezdték a strandszezon április utolsó napján.

A budapesti strandok több lépcsőben nyitnak

A Palatinus Fürdő, amely egy ideje már nem csak nyáron, hanem télen is látogatható, a Margaréta medence és az élménymedencék már használhatóak. A strand többi szolgáltatását – pl. a hullámmedencét és a csúszdákat – csak május 28-tól vehetjük birtokba.

A Paskálban a strandterületetét április 30-án nyitották meg.

A Gellért fürdő egy átfogó felújítás előtt áll, ami miatt egy időre be is fog zárni, azonban augusztus 31-ig még látogatható lesz. A standot várhatóan május 7-én nyitják meg. A hullámmedencét feltöltik ugyan, de a hullámszolgáltatás idén nem fog üzemelni, az élménymedencében pedig a nyakzuhanyt és a derékmasszírozót nem tudjuk élvezni.

Az Aquaworldben május 14-re, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Fürdőkben május 28-ra tervezik a nyitást. A Nyéki Imre Uszoda – ismertebb nevén Kondorosi  – strandját a tervek szerint május közepén nyitják.

A többi budapesti strand nyitása június közepére várható.

A Dunántúl kivár, a keleti országrészben többen nyitnak ezen a hétvégén

 A Dunántúlon a zalakarosi fürdő mellett csak a kisebbik esztergomi strand, a Szent István nyitja meg a kapuit.

Harkányban és Igalban mintegy 2 hetet kell még várnunk, május 13-ig, illetve május 15-ig. Az ország második legnagyobb fürdőjében, Bükfürdőn azonban várhatóan csak június 18-tól csobbanhatunk a strandon.

A Dunától keletre eső fürdők közül a fent említett hajdúszoboszlói mellett többek között Kiskunmajsán a Jonathermálban, Püspökladányban a Sárrét Kincse Gyógyfürdőben, Békéscsabán az Árpád Fürdőben nyitják meg a strandot ezen a hétvégén.

Az ország egyik legmodernebb strandja a Debreceni Aquaticum május 20-án nyitja meg a kapuit.

A Gyulai Várfürdőben, a mezőkövesdi Zsóryban, Egerben és Egerszalókon csak június elejétől, illetve közepétől csobbanhatunk a strandmedencékben.

A termlafurdo.hu részletes listájából kiderül, pontosan hol nyílnak a strandok a hétvégén, illetve várhatóan mikortól fogadnak vendégeket azok, amelyek most még várnak a nyitással.

Ajánlatok