Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Ha Madridban jársz, ezt a helyet vétek lenne kihagyni

2018. augusztus 05. vasárnap, 07:23 - lanymajom
Spanyolország Európa

Habár Madridban is rengeteg látnivalót találsz, mégis megéri egy napra kimozdulni a városból és ellátogatni a közeli, UNESCO világörökség listás Toledóba, ahol három kultúra találkozik egymással.

A dombtetőn fekvő középkori város különlegessége nemcsak a festői szépségében rejlik, hanem azért is érdekes, mivel a történelme során a zsidó, a keresztény és a muszlim vallást követők békésen tudtak egymás mellett élni. Innen ered a három kultúra városa elnevezés. Mi sem bizonyítja ezt az időszakot jobban, mint a város gótikus stílusú katedrálisa, boltíves mecsetei és Európa egyik legrégebbi zsinagógája.

Toledó középkori városkapuinak, hidainak, gyönyörű épületeinek és gazdag kultúrájának felfedezése után kihagyhatatlan program a híres festő, El Greco munkásságának megismerése. A Szent Tamás templomban található a görög származású, viszont Spanyolországban alkotó festő Orgaz gróf temetése című műve, az El Greco Múzeumban pedig még több művét lehet megtekinteni.

Hogyan lehet eljutni?

Leggyorsabban vonattal az Atocha vasútállomásról. Menetrendért kattints ide.


Madridba készülsz? Olvasd el a lenti cikkünket is a legjobb látnivalókról!

Top 10 látnivaló Madridban, térképpel!

Talán ez is érdekelhet
Szeretnél utazni?