accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Három mesés spanyol régió, melyeket nem érdemes kihagyni!

selyemmajom /

Spanyolország számos közkedvelt úticéllal bír, mely évről évre visszacsábítja az utazóközönségét. Azonban a jólismert Barcelona, Malaga, Kanári, Baleár-szigetek mellett Valencia három csodás tartománya (Castellon, Valencia, Alicante) is tartogat ékszerdobozokat. A régióra jellemző, hogy nem csak a tenger szerelmeseinek tartogat meglepetéseket, hanem a művészetek, a kultúra és a gasztronómia kedvelői számára is. Ráadásul Budapestről a Wizz Air heti több alkalommal is indít követlen járatokat, a nyári felkapott időszakon kívül is!

Peníscola

Peniscola from the beach

Castellon tartomány, Costa del Azahar egyik legismertebb üdülővárosa, mely tömegeket vonz szezonon kívül is. Ennek ellenére zsúfoltnak nem mondható, több kilométer hosszú lassan mélyülő homokos tengerpartja van, melyet kiépített tengerparti sétány kísér egészen a következő városig. Éttermektől, bároktól kezdve a napernyő bérlőkig szinte minden megtalálható itt, még a vízi sportok szerelmesei is megtalálhatják a számításaikat.

Peniscola
Peniscola

A fürdőzést követően kihagyhatatlan a város közepén levő óváros és vár. Tetejéről az egész város és a környék hatalmas partja is belátható.

Peniscola óvárosa

 

Valencia

Az előző régióhoz mérten ismertebb Valencia, mely ötvözi a turisták által legkedveltebb programokat. A modern építészetet, a történelmi városrészeket és pálmafás homokos tengerpartot.

Művészetek városa

Valenciáról az egyik leggyakrabban szembejövő fotó épp A művészetek és a tudományok városa futurisztikus üvegépületeit és a mellette fekvő medencét ábrázolja. Ez a furcsa és lenyűgöző komplexum Santiago Calatraya alkotása. Az épületegyüttes több különböző épületből áll. Itt van Európa legmagasabb operaháza, a Palau de les Arts Reina Sofia, amelyet kivételes akusztikája miatt is sokan dicsérnek. Az operaháznak három földalatti és tizennégy föld feletti szintje van, valamint négy koncertterme. Ugyancsak a legek sorát viszi tovább a L’Oceanografic, amely Európa legnagyobb akváriuma a maga 110 ezer négyzetméterével. Az akváriumban cápák, delfinek, krokodilok, ráják, belugák, oroszlánfókák, rengeteg hal, teknős, madarak és pingvinek is élnek.

Valencia center

Óváros

Valencia hatalmas óvárossal is rendelkezik, melyet semmiképpen se szabad kihagyni. Az óváros szélén 14. században épült Torres de Serranos városkapuval érdemes kezdeni, majd a zegzugos utcákat bejárva a főtéren vár Valencia egyik leghíresebb épülete, a Bazilika és a közvetlen szomszédságában a gótikus katedrális, ahol híres Goya festmények mellett a Szent Grál másolata is vár bennünket.

Valencia főtér

Tengerpart

Valencia központjából könnyen elérhető tömegközlekedéssel és autóval a város csodás tengerpartja. Több kilométer hosszan elnyúló pálmafákkal szegélyezett kiépített homokos partja van, mely esténként a bároknak köszönhetően igazi buli fellegvárrá alakul.

Valencia Beach

Benidorm (Alicante)

Az egyik legnépszerűbb spanyol üdülőterületen, Costa Blanca-n („Fehér part”-on)  fekszik Benidorm városa, mely túlon túl modern, futurisztikus, előremutató, kifejezetten a turisták igényeire specializálódott város, a fenntarthatóság és élhetőség jegyében. Elsőre hihetetlennek tűnik, a tengerparton közel 400 felhőkarcolóval tarkított „mediterrán Manhattan” elnyerte az intelligens turisztikai célállomás minősítést is. A város vezetése hatalmas erőforrásokat fordít arra, hogy egyre nagyobb arányban használjanak megújuló energiaforrásokat, valamint naprakész információt kapjanak szinte mindenről ami a városban történik, ezzel is támogatva a jövőbeli beruházásokat, rendezvényeket, turistákat. A gyakorlatban közel valós időben pontos képe van a város vezetésének arról, hogy melyek a legnépszerűbb szállodák, látványosságok és éttermek, mindemellett mely időszakban milyen nemzetiségű, korú turisták jönnek és mik a fő érdeklődési körük.

Benidorm Beach

Az összes látnivaló és minden ami a turisták számára fontos, gyalogszerrel, kerékpárral könnyedén megközelíthető. Igyekeznek a közlekedést minél inkább az elektromos járművekre, biciklisekre alakítani és az autós forgalmat a városon kívül tartani.

Tengerpartja a régióra jellemző módon széles homokos, rendkívül jól kiépített és pálmafákkal határolt. Minden, amire szüksége lehet a pihenni vágyónak az pár lépésnyire megtalálható: éttermek, bárok, vízisportok, szuveníresek.

Benidorm Beach Palm

Utazómajom tipp: bérelj elektromos biciklit és járd be a város és a környék látnivalóit. A városban így tudsz a leggyorsabban és könnyedén közlekedni.

Benidorm bike

Balcón del Medi terráneo

A város legnépszerűbb kilátója a város közepén, a tengerparton helyezkedik el. Több száz évvel ezelőtt itt egy kastély állt, melyet a napóleoni háborúk idején leromboltak, viszont a fehérre festett oszlopok és korlátok megmaradtak.

Benidorm kilato

Utazómajom tipp: Vacsorázz az egyik felhőkarcoló tetején és élvezd a kilátást. Az egyik legjobb a Belvedere21 / Planta 21.

Ha már Spanyolországban járunk…

Rengeteg kihagyhatatlan látnivaló és program mellett a gasztronómiára is érdemes figyelmet fordítani. Az egyik leghíresebb és legismertebb egytál étel a Paella, melyet szinte minden étteremben megkóstolhatunk. Alapvetően egy hatalmas serpenyőben sáfránnyal sárgára színezett rizsben főznek zöldségeket és tenger gyümölcseit. A legnépszerűbbek a csirke-nyúl hússal, rákokkal és angolnával készült verziók, de természetesen létezik vegán is. Minden hozzávaló a környékről származik, melyre nagyon büszkék a helyiek.

Paella

Utazás

A térség könnyen megközelíthető a Wizz Air járataival: Castellon ( Valencia ) és Alicante repterére heti két alkalommal kedden és szombaton indul. (Castellon csak március 28-tól.)