accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan kezdjünk neki az automata öntözőrendszer tervezésének?

utazomajom /

Az öntözőrendszer tervezése egy remekmű létrehozásához hasonlítható, hiszen ez az alap, amire majd később minden felépül. Az építőipari munkálatok esetében is igaz, ha az alapozás során hibát ejtenek, akkor romba dőlhet az egész épület. Ez természetesen minden más területen is érvényesül.

Nos, az öntözőrendszer kiépítése nem túl bonyolult, de szintén körültekintőnek kell lennünk a tervezés során. Így biztosak lehetünk abban, hogy maximálisan meg leszünk elégedve az eredménnyel. A következő cikkben megmutatjuk, milyen lépésekre lesz szükségünk és mire kell odafigyelnünk!

Erre figyelj!

Az automata öntözőrendszer csak akkor működhet jól, ha megfelelőképpen választjuk ki a rendszer alkotóelemeit. A szórófej kiválasztása például nagyon lényeges. A fej hatósugarának mértéke például egy lényeges kérdés, hiszen ez határozza meg, milyen távolságra tudja körben kijuttatni a vizet.

A megfelelő távolság meghatározása sem elhanyagolható. A tökéletes öntözéshez ugyanis ez is hozzájárul, ugyanakkor az sem mindegy, hogy mennyi szórófejet használunk a rendszerben. A szórófejek elhelyezése is lényeges, hogy hogyan történik, mert fontos, hogy a locsolás szórófejtől szórófejig érjen.

Egyéb fontos tudnivalók

Az öntözőrendszer esetében lényeges továbbá a szárazon futás elleni védelem. A nyomáskapcsoló segít ebben. Fő feladata a szivattyú vezérlése. A vízhiány komoly gondokat okozhat a rendszerben, de szerencsére a kapcsoló szenzorai képesek érzékelni a helyzetet, ami meggátolja az esetleges károkat a rendszerben.

A lehetőségek maximalizálhatóak, de gondoljunk azért a vízfogyasztás következtében keletkező kiadásokra is! Az AutomataÖntözőrendszer.com csepegtető öntözési eszközök kínálatával szerencsére egy rendkívül takarékos rendszert építhetsz ki! Nos, látod? Éppen ezért is hatásos egy automata öntözőrendszer, hiszen egyszerre lehetünk tudatosak és takarékosak.

Az automatizáltság előnyei

Szóval, egy automata öntözőrendszerrel nagy terheket vehetünk le a vállunkról. Nem csak a vízzel, de a felesleges munkával is spórolhatunk.

A rendszer alkalmazkodik a növények speciális vízigényeihez, sőt az eltérő igényekkel rendelkező növényeket külön zónakba sorolhatjuk. Ezáltal maximalizálható a hatékonyság.

A kiépítés során azonban figyelj oda a domborzati adottságokra is! Ne feledd, minden a tervezéssel kezdődik! Ha szeretnél egy igazi automatizált rendszert, akkor ma már ezt az álmod könnyen megvalósíthatod és hidd el, a kerted is hálás lesz majd ezért!

Amennyiben bizonytalan vagy a témában, akkor keresd fel bátran az AutomataÖntözőrendszer.com szakembereit! Ők segítenek megoldást találni a problémáidra!

Ajánlatok