accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan tudsz értékesítőként rekord fizetéseket elérni?

utazomajom /

Az, hogy egy fizetés mennyire számít átlagosnak vagy rekord nagyságúnak, szakterületenként változik. Az értékesítők többségében abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a befektetett energiájuk jutalék formájában jócskán megtérül a számukra. A fizetés nincs limitálva egy fix összegben, hanem korlátlan lehetőségek előtt állnak.

Egy igazán jó értékesítő országos tekintetben is elismerésre méltó keresetet tud szerezni, ha odafigyel néhány dologra. A következő cikkben bemutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, ha szeretnél folyamatosan fejlődni és egyre feljebb jutni a ranglétrán a komoly fizetések felé.

Mennyit keres egy jó értékesítő?

Nehéz átlagot vonni, de a megfelelően dolgozó értékesítők keresete általában 600 ezer és 1 millió forint közé tehető. Innentől pedig el is tudod dönteni, hogy az átlaghoz kell-e még felfejlődnöd, vagy ezt már elérted, és ennél magasabb babérokra törsz.

Szükséged lenne egy kis fejlődésre, de nem tudod, hogy honnan lenne érdemes tanulni? Keresd fel a SalesKurzus.hu weboldalát, és próbáld ki a sales alapképzést, ahol remek információkat kaphatsz arról, hogyan csiszold a sales technikádat, hogy Te lehess a környezetedben a legjobb értékesítő.

Személyiség

Az értékesítés olyan terület, amin folyamatos fejlődés és tanulás szükséges ahhoz, hogy érvényesülni tudj, de sajnos sok esetben mit sem ér a szorgalom, ha nincsenek meg hozzá a megfelelő alap személyiségjegyek. Fontos, hogy jól és könnyedén tudj kapcsolatot teremteni idegenekkel, és hogy kedvelhető ember legyél.

Megfelelő célpiac

Hiába a megnyerő személyiség, ha rossz ajtókon kopogtatsz. Akármilyen terméket vagy szolgáltatást is próbálsz eladni, nagyon fontos, hogy pontosan határozd meg és ismerd a célpiacodat. Tudd, hogy kik a potenciális vevőid, ismerd a problémáikat, a mindennapi gondjaikat, és hogy mik azok a pontok, ahol be tudsz csatlakozni ezek megoldásába. Ha ezzel tisztában vagy, sokkal egyszerűbb lesz velük megtalálni a közös hangot és üzletet kötni.

Megfelelően megválasztott cég

Bármennyire is jó értékesítő vagy, ha a cég, ahol dolgozol, bekorlátozza a jutalékszerzési lehetőségeidet. Egy-egy szakterületen belül is nagy szórást mutathat a jutalékok mértéke, így nem árt, ha tájékozódsz, melyik vállalattal jársz a legjobban. És persze nemcsak azt kell ebben az esetben figyelembe venni, hogy milyen magas az adott cégnél a juttatások értéke, hanem azt is, hogy milyen a megítélésük.

Abban az esetben ugyanis, ha a cég nem nyújt megfelelő háttérszolgáltatást, akár a Te munkádat is semmissé tehetik. Az értékesítők ugyan egyedül dolgoznak, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen csapat áll mögöttük, milyen minőségben kezelik azokat az ügyfeleket, akikkel Te sikeresen szerződést kötsz. Mérlegeld tehát ezt is, amikor a rekord fizetéshez vezető utat tervezed.

Ajánlatok