accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan válassz megfelelő akkumulátort digitális fényképezőgépedhez?

utazomajom /

A digitális fényképezőgépek nagy fogyasztású eszközök, amelyek riasztó sebességgel falják az elemeket, ezért célszerű újratölthető akkumulátorokat használni az üzemeltetésükhöz.

A legtöbb mai digitális kamera speciális akkumulátorokat használ, amelyeket beszerezhetsz csúcskategóriás eredeti verzióban, illetve gyári minőséggel megegyező utángyártott változatban is. 

Ezek is képesek az eredetihez hasonló teljesítményt, hosszú üzemidőt és hosszú élettartamot garantálni, miközben árban jóval kedvezőbbek. Kiválasztásuk azonban körültekintést igényel, mert már ezeket is hamisítják.

Fényképezőgép-akkumulátorok

Mind a modern kompakt, mind a digitális tükörreflexes kamerák újratölthető akkumulátorokkal üzemelnek, amelyek Li-ion technológiát használnak. A 18650-Akku.hu webáruházban megbízható utángyártott akkumulátorokat találsz gyárival megegyező minőségben, a legnagyobb készülékgyártók, a Sony, a Nikon, az Olympus, a  Panasonic és a GoPro eszközeihez.

A kameraakkumulátorok a teljes időtartam alatt ugyanakkora feszültséget használnak, mindvégig csúcsteljesítményre képesek. Ezzel szemben az egyszer használatos elemek teljesítménye a használat alatt fokozatosan csökken, így kevésbé tudják kiszolgálni a készülékek energiaigényét. 

Továbbá ha fontos számodra a környezet védelme, újratölthető akkumulátort használj, mivel az kevesebb hulladékot termel azáltal, hogy több százszor újra felhasználható. 

Mindig legyen kéznél tartalék akku!

A hobbifotósoknak is nagy bosszúság elszalasztani egy remek pillanatot az akkumulátor lemerülése miatt, ha nincs kéznél tartalék vagy az utángyártott újratölthető elem rossz minőségű, megbízhatatlan. 

A gyakorlott fotósok mindig tartanak maguknál pótakkumulátorokat vagy vészhelyzet esetére minőségi elemeket, bár ezek egyszerűen nem elég erősek néhány tucatnál több kép elkészítéséhez. Lehetőleg lítium elemeket használj, melyek drágábbak, mint a hagyományos alkáli elemek, de könnyebbek és kb. háromszor annyi töltést bírnak el.

Egy megfelelő minőségű fényképezőgép-akkumulátor kb. 400 felvételre vagy átlagosan 8, folyamatos használat esetén kb. 3 órára elegendő töltéssel rendelkezik, és szokásosan minimum 5 évig működik.

Vásárlás előtt mindig ellenőrizd, hogy a gyártó által előírt akkumulátort választod-e, mert egy-egy gyártó termékcsaládján belül is többféle akkumulátort találni. 

Hogyan növelheted az akkumulátor üzemidejét, élettartamát?

Az üzemidő növelését az automatikus vaku és az LCD-kijelző kikapcsolása jelentősen segíti, mint ahogyan az is, hogy amikor csak lehet, hálózati áramról működtesd a készüléket.

A Li-ion akkumulátorok a leggyakrabban használt típusok kis súlyuk, nagyobb teljesítményük miatt, melyet a hideg időjárás sem befolyásol. Hideg időben használaton kívül lehetőleg zsebben, táskában tárold az akkut, így tovább megmarad a töltöttsége. Kb. 500 töltési ciklusra elegendőek, speciális töltőt igényelnek, élettartamuk akár 10 év is lehet.

Ajánlatok