accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

WOW! Egy hónapos kirándulás, luxus hajóutazással Lisszabontól Fokvárosig, majd színes programok szafarival!

utazomajom /

Nem mindennapi utazásban, különleges élményekben és egy életre szóló kalandban lehet részed a VASCO DA GAMA hajó fedélzetén! A 2021-ben felújított, 1000 vendég befogadására alkalmas, 9 emeletes, 6 étteremmel és megannyi bárral, valamint wellness központtal és medencékkel rendelkező luxushajó Lisszabonból 8 megálló közbeiktatásával éri el Dél-Afrikát, ahol még 6 napos színes programsorozat várja a kirándulókat. Ráadásul a szállásoktól kezdve, az ellátáson át, a legjobb látnivalók és programok szervezéséig, mindenre gondoltak az út megálmodói.

Kilátás a VASCO DA GAMA szobájából.

Hajóút foglalás: 2023.10.10-11.09. között 31 napos hajóút, retúr repülőjeggyel a kiindulási és érkező helyszínre, 8 afrikai megállóval, 6 teljes napos dél-afrikai programsorozattal, szafarival, szállással és teljes ellátással 2 299 990 Ft/fő-től foglalható. MEGNÉZEM

Lássuk, mit is láthatunk az októbertől novemberig tartó, 31 napos hajóút során!

1. nap: Szervezett repülőút Bécsből Lisszabonba, Portugália fővárosába. Megérkezés után transzfer a kikötőbe. Beszállás és a hajóút megkezdése 20.00 órakor.
2. nap: Kikapcsolódás a tengeren.
3. nap: Megállás Casablancán (Marokkó). (7.00–18.00 óráig).
4. nap: Megállás Agadirban (Marokkó). (14.00–23.30 óráig).
5–8. nap: Kikapcsolódás a tengeren.
9. nap: Megállás Dakarban (Szenegál). (6.00–20.00 óráig).
10. nap: Megállás Banjulban (Gambia). (6.00–16.00 óráig).
11. nap: Kikapcsolódás a tengeren.
12. nap: Az Egyenlítő átlépése.
13. + 14. nap: Kikapcsolódás a tengeren.
15. + 16. nap: Megállás Jamestownban (Szent Ilona-sziget) (19.00–18.00 óráig +1).
17–19. nap: Kikapcsolódás a tengeren.
20. + 21. nap: Megállás a Walvis Bayen (Walvis-öböl) (Namíbia). (7.00–19.00 óráig +1).
22. nap: Megállás Lüderitzben (Namíbia). (13.00–21.00 óráig).
23. nap: Kikapcsolódás a tengeren.
24. nap: Megérkezés Fokvárosba (Dél-afrikai Köztársaság) 7.00 órakor. Egy éjszaka a fedélzeten.

Ettől a naptól kezdve Dél-Afrikáé a főszerep, hiszen a szárazföldön kezdődnek a kalandozások.

A 25. napon kiszállás a fővárosban, Fokvárosban, ahonnan a körutazás indul.

Először Fokváros felfedezése lesz a program. Jó idő esetén feljuthatunk a Tábla-hegyre, ami a város jelképe. Fentről csodálatos kilátás nyílik a városra és a Tábla-öbölre. Rövid séta következik az 1067 méter magas fennsíkon, ahonnan teljes panoráma nyílik Fokvárosra és az Atlanti-óceánra. A következő célpont busszal a Signal Hill, ahonnan szintén pazar kilátás fogadja a látogatókat. Ezután a Bo-Kaap maláj negyed, majd a Jóreménység-kastély következik. A parkban rövid sétát lehet tenni, melynek során látható a Parlament épülete, a Tuinhuys elnöki palota, majd a Dél-Afrikai Nemzeti Galéria és a Dél-Afrikai Múzeum. A városnézés a Victoria & Alfred Waterfrontnál, a város szórakoztatónegyedében ér véget, ahol több mint 400 üzlet, éttermek és kocsmák találhatók. Ezután az éjszakát a vendégek az előre lefoglalt szállodában töltik.

26. nap: Egy 140km-es, buszos kirándulás következik a Jóreménység-fokhoz. Az út az Atlanti-óceán partja mentén vezet először a Camps-öbölbe és a Hout-öbölbe, majd a világ egyik leglátványosabb tengerparti útján, a Chapman’s Peak Drive-on keresztül a Cape Peninsula Nemzeti Parkba. A Cape Pointnál fel lehet gyalogolni a fok legmagasabb pontjára, vagy akár fogaskerekűvel is feljuthatunk az ott található világítótoronyig. Majd a Fokvárosi képekről ismert Boulder’s Beach következik, ahol a pápaszemes pingvinek élnek. Az utazás Simons Townon, a Kalk-öbölön és a Boye’s Drive-on keresztül a Kirstenbosch Botanikus Kertbe folytatódik, ahonnan késő délután tér vissza a csoport a szállodába. A nap további részében szabad időtöltés.

Pápaszemes pingvinek.

A 27. nap híres borvidékek felfedezéséről szól, amikor Stellenbosch környékét lehet bejárni. Az út mentén régi, híres szőlőbirtokok találhatók, de a történelmi óvárosban is érdemes elidőzni. A nap fénypontjaként a neves Neethlingshof szőlőbirtokon borkóstolót tartanak, ahol megkóstolhatók a borászat különböző, ízletes borai. A bormámoros nap után egy transzfer a fokvárosi repülőtérre viszi a csoportot, ahonnan Johannesburgba veszik az irányt. A megérkezést követően transzfert biztosítanak a szállodába.

A 28. napot a Kruger Nemzeti Parkban tölti a csoport. Reggeli után indul a transzfer Emalahleni és Dullstrom városokon át az északi Drakensberg felföldjén keresztül először Pilgrim’s Restbe, egy egykori aranyásó-településre, ahol a város gyalog fedezhető fel. Ezután a híres Panorama Route következik. A Lisszabon-vízesések mellett elhaladva Dél-Afrika egyik legnagyobb és legszebb természeti csodájához a Blyde River Canyonhoz és a Three Rondavels három kör alakú sziklájához érnek, majd a Bourke’s Luck-vízmosás következik és a hosszú út után eljutnak Hazyview-ba, a Kruger Nemzeti Parknál található szállásra.

A szafarin elefántok, oroszlánok, antilopok és megannyi állat megfigyelhető.

29. nap: Kora reggel, előre csomagolt reggelivel indulnak a szafari autók Dél-Afrika legnagyobb  állatrezervátumába, a Kruger Nemzeti Parkba, vadleső túrára. A nagy ötösön (oroszlán, leopárd, elefánt, bivaly és orrszarvú) kívül kb. 400 ritka dingó és számos őshonos antilopfaj is megtalálható. A park kijelölt piknikezőhelyén fogyasztható el az előre csomagolt étel, ami után késő délutánig folytatódik az állatok kémlelése. Este a transzferrel érkeznek vissza a szállásra, ahol egy „braai” vacsorával, azaz faszéngrillen sütött finomságokkal kedveskednek. A Shangana népcsoport tagjai folklórműsort adnak elő tradicionális táncokkal és énekekkel.

Az utolsó teljes napon reggeli után Pretoriába, Dél-Afrika fővárosába tesznek látogatást, majd városnézés következik a jakarandák városában. Megtekinthető a Paul-Krüger-ház, a város legrégebbi épülete mellett, majd következik a Church Square, Pretoria történelmi városközpontja. Az utolsó állomás a Union Building, amelyben 1994 májusában beiktatták Nelson Mandelát, Dél-Afrika első fekete elnökét. Ezután transzfer viszi a csoportot a johannesburgi repülőtérre, ahonnan este indul a járat Bécsbe és másnap reggel érkezik.

31. nap: Megérkezés Bécsbe, egyéni hazautazás.

Hajóút foglalás: 2023.10.10-11.09. között 31 napos hajóút, retúr repülőjeggyel a kiindulási és érkező helyszínre, 8 afrikai megállóval, 6 teljes napos dél-afrikai programsorozattal, szafarival, szállással és teljes ellátással 2 299 990 Ft/fő-től foglalható. MEGNÉZEM

A komplex csomag tartalma

A csomagajánlat tartalmazza a repülőjegyet Bécsből Lisszabonba és Johannesburgból Bécsbe, 20 kg-os feladott poggyásszal, valamint a Fokváros-Johannesburg közöttit szintén 20 kg-os csomaggal. Transzfert a kikötőbe, 24 éjszakát teljes ellátással a VASCO DA GAMA fedélzetén, ahol minden fedélzeti létesítmény és szórakoztató egység használható, 5 éjszakát három- és négycsillagos szállásokon reggelivel a körutazás során, a leírásban szereplő kirándulásokat transzferrel, belépőjegyeket, valamint minden be- és kihajózási illetéket, kikötői és utasdíjakat, üzemanyagpótdíjat.

A meghirdetett foglalási ár a belső kabinos szobákra vonatkozik, de felár ellenében erkélyes kabin, vagy lakosztály is foglalható.

Az ár nem tartalmazza

A borravalót, amely a hajózási társaság ajánlásával kb. 13–17 euró/fő/nap, az italcsomagok árait, valamint a személyes kiadásokat, pl. szárazföldi kirándulások, ételek és italok, amelyek nem szerepelnek az útitervben.

A beutazáshoz legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges, amelynek legalább 2 szabad oldala van. Egyes vízumköteles országokba való belépéshez a dokumentum időben történő beszerzéséért mindenki maga felel.

Gondtalan utazás pénzvisszafizetési garanciával

Most 2000 Ft/fő ártól köthetsz útlemondási biztosítást a foglalásodra. Ha meggondolod magad, egészen az utazás előtt 10 nappal lemondhatod az utat! Megnézem a részleteket.

Ajánlatok