accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan válasszon árnyékolót?

utazomajom /

Ahogy nő a napsütéses órák száma, és melegedik fel a levegő, egyre inkább szükségét fogjuk érezni, hogy valamilyen védelemmel lássuk el otthonunk ablakait vagy éppen a teraszt. A nyitott erkélyek néhány óra alatt kellemetlenné válnak a tűző napsütésben, arról nem beszélve, hogy a bőrünk is ki van téve a sokszor magas UV-sugárzásnak.

Milyen lehetőségek vannak az árnyékolásra? Erre a kérdésre ad választ ebben a cikkben a műanyag nyílászárók forgalmazója, az RS Ablak.

Milyen helyiségre keres megoldást?

Aki csak a lakás ablakait szeretné árnyékolni, annak rengeteg lehetősége van a kivitelezésre. A reluxáktól a rolókig egész nagy a kínálat, ráadásul a reluxa esetében például szabályozható, hogy mennyi fény jöjjön be az ablakon. Viszont a felszereléséhez szakembert kell hívni, és a tisztán tartása meglehetősen körülményes. A rolók jellemzően textilből vagy például bambuszból készülnek. Ennélfogva sötétítésre annyira nem alkalmasak, viszont olcsók, könnyen felszerelhetők, és a változatos színükkel, anyagukkal feldobják az otthona hangulatát.

Kültérre napellenző

Az erkély vagy terasz védelmére egyre népszerűbbek a napellenzők. Anyaguk víz- és szennyeződéstaszító, így nem okoznak különösebb munkát. Rossz idő esetén a tokjába visszatekerhető, így megelőzheti, hogy egy nagyobb szél kárt tegyen benne. Felszerelése szakembert igényel, de cserébe hosszú távú megoldás a tűző nap ellen. Nincs nagy helyigénye, így kisebb erkélyekre is praktikus. A napellenzők kaphatók már motorizált változatban is, hogyha esetleg amiatt hezitált eddig ennek az eszköznek a beszerzésén, hogy nehézkes lenne manuálisan fel- és leengedni. Ráadásul nem kell otthon lennie a működtetéséhez, mert be lehet állítani, hogy milyen szélerősségnél tekercselje vissza az árnyékolót.

Idén Ön is szeretné élvezni otthonában a jó időt a napsugárzás káros hatásai nélkül? Nézze meg az RS Ablak napellenző kínálatát, és válassza ki az Önnek megfelelő darabot!

Az univerzális redőny

Ha mindenhova egységes megoldást szeretne, akkor válassza a műanyag redőnyöket. Ezeket nemcsak az ablakokra és teraszajtókra lehet felszerelni, hanem az erkély külső korlátjára is. A teljes sötétítésen kívül leengedett állapotban felfogja a port és egyéb szennyeződéseket, illetve némi hő- és hangszigetelő feladatot is ellát. További extraként lehet kérni, hogy betörésvédelemmel ellátott legyen, ezáltal is fokozva otthona biztonságát. Könnyen tisztán tartható és strapabíró.

Hátránya is van sajnos: ha lehúzza, hogy ne süssön az erkélyre a nap, akkor a kilátás is megszűnik vagy nagymértékben csökken.

Amikor árnyékolót választ, gondolja végig, hogy pontosan milyen funkciókat vár el a berendezéstől, milyen ajtóra vagy ablakra keres sötétítőt. Ha elbizonytalanodik, bátran lépjen kapcsolatba az RS Ablak kollégáival, akik tanácsaikkal is tudják segíteni, nem csak a szakszerű beszereléssel.

Ajánlatok