accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Néhány kattintás amivel ezreket spórolhatsz fapados repülőjegy vásárláskor! – Ülőhelyválasztás

utazomajom /

Ez biztos nem igaz, nem kerülhet 3.090 forintba egy repülőjegy Ciprusra – legyintenek sokan. Később azért megpróbálják ők is előtúrni ezt az árat, amit bár elsőre megtalálnak, de mire a foglalás végére érnek, már ennek az árnak a többszörösét látják. Ilyenkor a legtöbben megveregetik a vállukat – tényleg úgy van, ahogy először gondoltam, nincs ennyiért jegy! Mások pedig addig nézegetik, kattintanak, amíg csak rájönnek, hol hibáztak. Alapvetően sehol, csak a fapados légitársaságok azzal foglalkoznak, hogy a lehető legnehezebb legyen megvásárolni egy repülőjegyet úgy, hogy ne adjunk hozzá olyan extra szolgáltatást, amit egyébként nem is szeretnénk.

Manapság egyre több helyen tettétek fel a kérdést, hogy kötelező lett az ülőhelyválasztás a Wizz Air-nél és a Ryanair-nél? Nem, egyáltalán nem. Nem lehet kötelezővé tenni egy fizetős szolgáltatást, viszont a rutinból foglalók már fél szemmel is látták, hogy hova kell kattintani, ezt elégelték meg a fapadosok. Azt ugye tudjuk, hogy a bevételük jelentős részét nem a 3.090 forintos jegyárak, hanem az egyéb kiegészítő szolgáltatások teszik ki? Bemutatjuk most, hogyan működik ez a Wizz Air-nél.

Példa foglalás Wizz Air-nél

A csomag csapda

Először is a feladott poggyász csapdát kell kijátszani, ha éppen nem szeretnék vele élni. A kérjük, válasszon menüpont alatt kiválaszthatjuk, hogy hány kilós bőrönddel szeretnénk menni, vagy alatta az apró betűvel írt szövegnél bepipálhatjuk azt is, hogy nem szeretnénk poggyászt feladni – arra kell kattintani.

Az ingyenes Wizz Air kézipoggyász mérete 40 × 30 × 20 cm, amit mindenki felvihet a gépre. 

Újabb választás elé érkezünk. A következő képen látható, hogy kiválaszthatjuk azt az opciót, hogy elegendő az ingyenes kézipoggyász, vagy pedig szeretnénk WIZZ Priority-t is vásárolni. Ha hosszabb időre megy az ember, akkor ezt az utóbbit egyébként javasolni szoktuk, hiszen akkor az ingyenes kézipoggyászon kívül egy 50 × 40 × 23 cm, max. 10 kg-os csomagot is magunkkal vihetünk.

Az ülőhely csapda

A következő hibázási lehetőség az ülőhelyválasztásnál merül fel. Sokan nem tudják, hogy ha nem választanak ülőhelyet (pénzért) akkor is lesz helyük a gépen, ettől nem kell tartaniuk. A légitársaság van olyan kedves, hogy egyből kioszt nekünk egy tetszőleges széket a képen látható módon.

A probléma ezzel csak az, hogy ezt 8.200 forintért teszi ebben az esetben. Itt az ajánlás kihagyásra gombra kattintva tudunk továbbhaladni anélkül, hogy fizetnünk kellene.

A következő lépésben ismét felajánlja a rendszer, hogy válasszuk ki nyugodtan az ülőhelyet (pénzért persze). Ezt hagyjuk figyelmen kívül és kattintsunk a Tovább a visszaútra gombra. 

Ekkor szintén nem hagy még békén a rendszer. Habár eddig már három-négy alkalommal jelezted, hogy nem szeretnél ülőhelyet, figyelmeztet az oldal, hogy valami elfelejtettél. Tudod mit? Ülőhelyet választani.

Tudom, te már itt biztos vagy benne, hogy nem szeretnél ülőhelyet foglalni, de ilyen gomb nincs, ezért kattints arra, hogy még bizonytalan vagy, majd később foglalsz.

Gratulálok, túljutottál a poggyász és az ülőhely akadályokon!

Mi történik ilyenkor? Becsekkoláskor (indulás előtt 24 órával) a rendszer automatikusan oszt ülőhelyet a számodra. Oké, de mi lesz a gyerekeimmel? Minden 14 év alatti, egy foglalási azonosítóval rendelkező utast (tehát ha együtt foglaltátok) szülő mellé fog ültetni a rendszer. Tehát ne aggódj, a gyermeked biztosan melletted lesz, esetleg a pároddal kell activity-zned a gép végéből. Ha többet szeretnél olvasni a témáról akkor az Utazómajom – Így spórolj az utazáson füzetben tájékozódhatsz!

Ajánlatok