accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan válasszunk a modern páraelszívók közül?

utazomajom /

Amikor a konyha átalakítására, kialakítására kerül sor, akkor nagyon meg kell gondolnunk, milyen eszközökkel szereljük fel a helyiséget. Kisebb-nagyobb háztartási gépek beszerzése elkerülhetetlen, de nem mindegy, milyen típust választunk. Mostani cikkünkben a páraelszívók fajtáit vesszük szemügyre, és segítünk dönteni!

Többféle páraelszívó létezik

Nem könnyíti meg a helyzetünket napjaink bőséges kínálata. Például a Miele páraelszívóknak is öt verziója kapható, és mind egytől egyig dizájnos, kiváló minőségű.

Mi alapján döntsünk tehát? Az első, amit érdemes átgondolni, hogy a konyhában hova kerül majd a gép, milyen dizájn, szín lenne a megfelelő és milyen funkciók az elsődlegesek. Figyeljünk még a méretre, a zajszintre és az energiafogyasztásra is!

Érdemes megvizsgálni azt is, kaphatóak-e a készülékhez alkatrészek, kiegészítők, ha valamit majd cserélni kell. Nem utolsó szempont az ár sem, de fontosabb, hogy legyen lehetőség szervizelésre is, ha erre kerülne sor.

A páraelszívó szerepe

Egy modern lakásban fontos, hogy legyen páraelszívó, hiszen gyakran amerikai konyhával találkozunk az ilyen épületekben, ahol a nyitott légtér miatt más szobákban is hosszan érződhet az ételillat főzés után.

Hogy ezt elkerüljük, illetve biztosítsuk a lakás megfelelő páratartalmát, mindenképp érdemes tehát beépítenünk a páraelszívó készüléket. Így a sütés-főzés közben keletkezett illatanyagok hamar megsemmisülnek, nem ivódnak be a bútorokba, ruháinkba a kellemetlen szagok.

Milyen kivitelben gondolkodhatunk?

Ahogy írtuk, igen nagy a kínálat e termékfajtából a piacon, azonban fontos, hogy mindig megbízható gyártótól vásároljunk, ahol a minőség garantált. Éppen ezért mi most a Miele páraelszívóinak típusait tekintjük át, ismertetve főbb tulajdonságaikat – ezzel segítve a döntést.

1. Fali és sziget páraelszívók

Ez a klasszikus, falra szerelhető kivitel, de akár egy konyhasziget díszeként is tekinthetünk rá. Rozsdamentes acélból készül, többféle színben is beszerezhető. A többségük LED világítással is rendelkezik, valamint EasySwitch nyomógombokkal, hogy kényelmesen lehessen őket kezelni.

Ebben az esetben fontos a méret: legalább másfélszeres legyen a gép szélessége a főzőlapénak, ha pedig a konyhasziget fölött helyezzük el a páraelszívót, inkább kétszeres szélességgel számoljunk.

2. Beépíthető páraelszívók

Ez a típus a konyhaszekrénybe van integrálva, a főzőlap felett úgy is elhelyezhetjük, hogy ne is látszódjon. A Miele kínálatában találhatók vékony páraelszívók, beépíthető és aláépíthető verziók is, de vannak kihúzható és a kürtőbe építhető modellek is. Érdemes szakszerű segítséget kérni a választáshoz!

3. Indukciós főzőlapok páraelszívóval

A legmodernebb termékek közé sorolhatók azok az indukciós főzőlapok, amelyek eleve beépített páraelszívóval rendelkeznek. Ez esetben nem is kell gondolkodnunk azon, milyen típust válasszunk, hisz a megoldás adott!

Ajánlott felkeresni az említett weboldalt, ahol minden további információt megkapunk a készülékekről!

Ajánlatok