accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan válaszd ki a legjobb cipőt utazáshoz? Nézzünk pár tippet!

utazomajom /

Utazásaink során, legyen az városlátogatás, természetjárás, vagy egy tengerparti henyélés, legfontosabb a kényelmes viselet. Már a repülőre is érdemes a legkomfortosabb ruhákat és cipőt kiválasztani a ruhatárunkból, hiszen ezzel akár a hosszú út kényelmetlenségei is csökkennek. Amennyiben még nem tudod, hogy milyen lábbelit válassz a következő utazásodhoz, segítünk, hogy mire kell figyelned!

A sportcipők tartoznak legtöbbünk számára a legkényelmesebb viseletek közé, sőt egyes típusok a komfortosság mellett, még stílusosak is, így egyre inkább a mindennapi használat része. Mire kell figyelni a választáskor? Hogyan keressük meg a legoptimálisabbat?

Bármilyen lábbeli vásárlásakor az egyik legfontosabb kérdés a használat módjának meghatározása. Teljesen más cipő lesz megfelelő annak, aki minden nap terepen fut, és más annak, aki sportcipőben
jár dolgozni. Így érdemes fontolóra venni, hogy vajon speciális sportcipőt keresünk-e, valamilyen túrára vagy hegymászáshoz, vagy a mindennapos, utcai használat a célunk. Amennyiben a választásunk a speciálisra esett, érdemes az online áruházak tematikus rovataiban keresgélni, ahol az adott szakágakhoz tartozó modelleket találjuk. Van úgy, hogy a leginkább célravezető a jó minőségű, univerzális karakterű cipők közül választani.

Nem tudunk mellényúlni, ha “semleges” színben, mint például fehérben, feketében vagy szürkében gondolkozunk. Hiszen ezek szinte bármilyen ruhához illenek. Sőt, manapság nem csak a sportos, de az elegáns szettekkel is előszeretettel kombinálják ezeket a lábbeliket. A kényelemben nem csak a cipő milyensége számít, hanem fontos a talp feszessége és párnázottsága is, hogy a talaj egyenetlenségeinek hatásait tompítsa. Másik lényeges dolog a cipő anyagának ismerete, hiszen a mindennapi használat és utazások során nem hátrány ha esetleg vízálló, kevésbé koszolódó és flexibilis a cipő. Erre a leginkább úgy következtethetünk, ha a tisztítási javaslatokat is elolvassuk.

Ezek alapján már eléggé le lehet szűkíteni a megfelelő lábbelik körét, azonban számításba kell vennünk a költségvetésünk korlátait is, és amennyiben szükséges, adjunk meg árkategóriát. Egy jó sportcipő évekig szolgálja a használót, tehát érdemes a magas minőségre és a kényelemre koncentrálni, ez pedig a cipők kellemes használatával és tartósságával biztosan megtérül.  Ha ezzel is meg vagyunk, akkor a megfelelő méret kiválasztás következik, ami néha nem is olyan egyszerű kérdés. Sok esetben igazi kihívás lehet, főleg online vásárlás esetén. Ebben segít az ecipo.hu virtuális terében az esize.me applikáció, így kihagyható lehet a bolti látogatás is.

Rengeteg ember elhivatott egy bizonyos márka mellett, de annyi bizonyos, hogy érdemes elismert gyártók sportcipőjéhez nyúlni, mert a márka hírnevét általában a kínált termékek magas minőségének köszönheti. Legismertebb és legelterjedtebb márkák Magyarországon a Nike és az Adidas, amelyekből hihetetlenül nagy kínálat is van akár sportcipőt, szandált vagy papucsot keresünk.

Tipp: Egyéb kiegészítőkkel jól harmóniába hozható az utazós outfit, így ha színben a cipőhöz passzoló kistáskát választasz, már nem is kell nagyon a ruhádon gondolkozni! Kényelmes és praktikus viselet mind férfiak, mind nők számára az oldaltáska, amiben minden irat, telefon és fontosabb dolgok is elférnek és könnyen elővehetők, de előnyeiről tovább olvashatunk: a 3 dolog, ami a crossbody táska mellett szól cikkben.

Ajánlatok