accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Horvátország legszebb tengerpartjai

Katya /

Horvátországot nem csak azért imádjuk, mert közel van, hanem azért is, mert 5000 km hosszú partszakasszal rendelkezik, így könnyedén válogathatunk a szebbnél-szebb strandok közül. Mesés szigetek, hosszú, lassan mélyülő homokos partok, sziklás és kristálytiszta vizű strand paradicsomok vagy éppen eldugott, titkos helyek várnak bennünket a szomszédban. Hogy könnyebb legyen megszervezni a nyaralást, összeszedtünk 10 különleges horvátországi tengerpartot.

Rajska Plaza

Kezdjük a Horvátország egyik legszebb homokos strandjának kinevezett Rajska Plazával, azaz Paradise Beach-csel Rab szigetén. A víz meglepően sekély, így pici gyerekkel is bátran látogatható és a talpát sem kell félteni a kavicsoktól. A strand egyébként kiváló terep a szörfösöknek. is. A stranddal szemben található egy pici sziget is, ahová át is lehet szörfözni. Sőt, korábban át is lehetett ide úszni, de jelenleg túl van a bójával jelölt szakaszon. A 1,5 kilométer hosszú part mentén rengeteg étterem és szálloda kínálja szolgáltatásait. Ez a partszakasz azoknak való, akik szeretik, ha picit pörgősebben telik a nyaralás.. Kocsiba pattanva akár hat és fél óra alatt elérhető a paradicsomi strand.

Fotó: Bojan Haron Markičević | Paradise Beach, Lopar / CNTB

Bačvice

Bačvice Split városi strandja, tökéletes azoknak, akik azt szeretik, ha minden egy helyen megtalálható. A Bačvice pedig pont ilyen. A város szívében található kék zászlós, homokos strand rengeteg sport- és szórakozási lehetőséget tartogat minden korosztály számára. A gyerekeknek van csúszda, játszótér és élménypark, a sportrajongók labdázhatnak a parton, de van jet-ski és vízibicikli is. A strand esténként a fiatalok szórakozóhelyévé válik, így aki szereti a pezsgést és a városi létet annak ajánljuk. Split kb. hétórányi autóútra van Budapesttől.

Fotó: Aleksandar Gospić | Bačvice, Split / CNTB

Punta Rata

A Makarskai riviéra egyik kincse a Punta Rata, amely hosszú, fehér kavicsos partjáról híres. A Biokovo-hegység lábánál lévő strandot fenyvesek szegélyezik. Ez a partszakasz kicsit nyugisabb, így jó választás, ha inkább elcsendesedve szeretnéd kiélvezni a kristálykék tengert és a partot körülölelő panorámát. A Punta Rata egyik különlegessége a bal oldalán található Kamen Brela, azaz Brela sziklája is, amelyből fenyők nyúlnak ki az ég felé. Gyakran találkozni vele képeslapokon is. Punta Rata kb. hét és fél órányi autóútra van Budapesttől.

Fotó: Aleksandar Gospić | Brela, Punta Rata strand / CNTB

Brač

Brač szigetén az Aranyszarv strand Horvátország egyik leggyakrabban fotózott partszakasza, madártávlatból ugyanis elképesztő látványt nyújt. A nyúlvány érdekessége, hogy kiterjedése folyamatosan változik a széltől és a tengertől függően. A szigetet borító apró kavicsok ugyanis a lábunk alatt szinte puha homokká finomulnak. A sziget Splittől kb. 34 kilométerre van, komppal lehet átkelni.

Bettina barlang

A kalandvágyóknak ajánljuk a Bettina barlangot Dubrovnik mellett. A pici strand egy természetes barlangban található, melyet csak a tenger felől lehet megközelíteni csónakba, kajakba vagy kisebb hajóba szállva. A barlangi strand csupán 30 méteres, egy igazán meghitt piknik színhelye lehet. Itt olyan érzésed lehet, mintha egy lakatlan szigetre csöppentél volna. Dubrovnikba kb. kilenc és fél óra az út autóval Budapestről.

Omis

Omis méltán felkapott a turisták körében. Több, gyönyörű homokos partszakasszal is rendelkezik, amelyek közös jellemzője, hogy sekélyek és hullámoktól jól védettek, így bátran beljebb merészkedhetünk a tengerbe. Az Omis óvárosa mellett lévő városi strandot olajfák szegélyezik, így könnyen árnyékba is vonulhatunk. Ha pedig elég volt a pancsolásból, mindenképp érdemes meglátogatni egy rövid sétára az óvárost is, mielőtt ismét csobbannánk. Omis Split mellett található, alig több mint hét óra alatt Budapestről már ott is vagyunk.

Fotó: Ivan Šardi | Omis / CNTB

Vörös-sziget

A Vörös-sziget tulajdonképpen két, mesterségesen összekötött szigetből, a Maskin és a Szent András szigetből áll. Rovinjból csupán 15 perces hajóút vezet ide, ráadásul hajók minden órában indulnak a Vörös-szigetre. A legszebb strand talán a Szent András sziget déli partján lévő, amelynél még búvárközpont is található, míg a nyugati oldalon hatalmas sziklákról vethetjük bele magunkat a kristálykék vízbe. Üde, zöld sziget, ahol még autó sem jár. A merészebbek Maskinra átsétálva egy nudista strandot is találhatnak. Egyébként nemcsak a fürdőzés miatt érdemes áthajózni ide, a szigeten ugyanis csodálatos római és velencei épületek és egy bencés kolostor is mesél a múltról. Rovinj akár hat óra alatt elérhető Budapestről.

Kamenjak Félsziget

Gyerekekkel különösen nagy élmény lehet a Pulától 10 kilométerre fekvő félsziget meglátogatása. A strand közelében lehet delfinekkel is találkozni, a strand szárazföldi szakaszán pedig dinoszaurusz lábnyomokba is belebotolhatunk. A Kamenjak Nemzeti Parkban  ugyanis 100-nál is több, 70 millió éves dinoszaurusz lábnyomát fedezték eddig fel a mészkőbe vésődve. Kamenjak kb. hét óra alatt érhető el Budapestről.

Fotó: Aleksandar Gospić | Kamenjak félsziget / CNTB

Necujam

Necujam strandján úgy érezhetjük magunkat, mintha kincset leltünk volna. A Solta szigetén lévő varázslatos partszakasz egy piciny településen bújik meg, ahol a tenger kristálytiszta és pálmafák szegélyezik. A Necujam strand mellett még nyolc kisebb öböl található, némelyikben ház is bérelhető, így olyan, mintha saját partszakaszunk lenne. Ezért a mesés nyugalomért kb. nyolc és fél órát kell Budapestről vezetni.

Spiaza

Spiaza Susak-szigetén található, melyet gyakran illetnek a „homokos sziget” jelzővel is, ugyanis homokkő alapokon nyugszik. Itt nagyon sekély az öböl, bőven be kell sétálni a tengerbe ahhoz, hogy kényelmesen úszni lehessen. Éppen ezért ez a hely is tökéletes a gyerekes családoknak, főként, ha elsősorban csöndre és nyugalomra vágyik a família. Itt ugyanis nincsenek autók, autóutak, sőt éjszakai klubok sem. A szigetre Rijekából vagy Losinjból lehet áthajózni. Budapestről kb. hét és fél óra az út idáig.

Szponzorált tartalom

Ajánlatok