accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ilyen amikor egy repülőtér futópályája és egy forgalmas autóút keresztezi egymást

lanymajom /

Tudtad, hogy van egy olyan repülőtér Európában, ahol minden egyes repülő felszállásánál és leszállásánál meg kell állítani az autós forgalmat, mivel a futópálya keresztez egy többsávos utat? Ez a világ egyik legveszélyesebb repülőtere.

Az említett repülőtér Gibraltáron található, ahol nemcsak a különösen rövid, 1777 méter hosszú futópálya és a gyakori oldalszelek nehezítik a pilóták munkáját, hanem a nem mindennapi forgalom szerveződés is. A futópályát egy 4 sávos autóút, Gibraltár legforgalmasabb útja keresztezi. Ha a jelzőlámpa itt piros jelzést mutat, akkor nagy bajban lenne az, aki a sietségben még áthajtana. Nem hiába helyeztek ki sorompót is, hiszen egy több százzal haladó repülő útjába kerülhetne a szerencsétlen sofőr.

Gibraltárra közvetlenül csak az Egyesült Királyságból és Marokkóból indulnak repülőjáratok, a British Airwaysen kívül még az EasyJet repülőgépei is gyakori látogatók a repülőtéren.

Nézd meg a lenti videóban, hogy milyen is a valóságban a repülőtér élete.

Olvasd el a cikkünket egy másik különleges európai reptérről is!


Borítókép forrása: Wikipedia

Ajánlatok