accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ismerjük meg közelebbről az iExec RLC projektet

utazomajom /

Ennek a bejegyzésnek a középpontjában az iExec RLC projekt, vagy rövidítve az RLC fog szerepelni. Méghozzá olyan megközelítésben, hogy először megvizsgáljuk azt a problémakört, amire az RLC hatékony megoldást kínál.

Utána pedig rá fogunk térni annak a részletezésére is, hogy miként működik az iExec RLC, illetve mostanság merrefelé is tart a token árfolyama. Mindenképp érdemes tehát tovább görgetni a részletekhez, mert egészen komoly hozzáadott értékkel bíró projektről van szó.

A probléma, amely alapvetően életre hívta az iExec RLC projektet

Maga a kérdéskör, illetve problémakör az a nagy számítási igényű folyamatok optimalizálásában rejlik. Mégpedig amiatt, mivel egyes számítógépek nem képesek minden alkalmazás futtatására. Másként fogalmazva nem elég erősek hozzá, nem rendelkeznek kellően nagy számítási teljesítménnyel a problémamentes kivitelezéshez.

A szóba jöhető megoldások közül az nem járható út, hogy néhány szereplő központosítja a feladatokat. Amennyiben ugyanis kizárólag ők kezelnék ezeket a feladatokat, az többek között biztonsági problémákat is maga után hozhatna.

Itt kapcsolódik be a történetbe az iExec RLC. Mindjárt megmutatjuk azt is, hogy milyen formában.

Az iExec RLC, mint a probléma megoldásának lehetséges módja

A kiindulási pont tehát az, hogy mindenki a maga részét adja a nagy számítási igényű, és komoly erőforrást is igénylő folyamatokhoz a hatékonyság érdekében. Cserébe persze joggal várható el jutalom.

Ehhez mérten az iExec hálózat felépítését számítási erőforrások adják, ők az úgynevezett iExec Workerek. Ők tehát csatlakoztatni tudják a gépeiket, amiért cserébe az iExec natív kriptovalutája, az RLC token lesz a jutalom.

Az iExec RLC projekt lényege tehát, hogy mindenki jól járjon a folyamatban. A vállalatok limit nélkül férhetnek hozzá az erőforrásokhoz és az adatokhoz, miközben az iExec gondoskodik az összeköttetésről felhőalapú szolgáltatások segítségével.

Mindezt úgy, hogy a biztonságra és az adatvédelemre vonatkozó szempontok semmiképp se sérüljenek.

Néhány további érdekesség az iExec RLC projekt esetében

Akit rendszerint érdekel a bitcoin árfolyam, az bizonyára szívesen olvas az iExec RLC árfolyamáról is. Nos, a token a 2017-es indulásakor 0,29 dolláros értékkel bírt. Azóta volt meredek emelkedés, majd megtorpanás is. Mindenesetre beszédes, hogy idén tavasszal már nem kevesebb, mint 11,65 dollárt ért egy token. Ez azért semmiképp nem elhanyagolható emelkedés.

Fontos aspektusa még az iExec RLC projekt működésének a Proof-of-contribution néven ismert konszenzusprotokoll. Ennek a hozzáadott értéke úgy jelentkezik, hogy konszenzust biztosít a láncon kívüli számítás kapcsán. Így a külső erőforrások szolgáltatói a blokkláncon tudják tanúsítani az erőforrásaik használatát.

Ajánlatok