accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Őszi programok Isztambulban – számos lehetőséget kínál a természet szerelmeseinek

utazomajom /

Gazdag történelmi öröksége, nyüzsgő kulturális és művészeti élete, valamint ízletes konyhája mellett Isztambul és környéke lenyűgöző tájakat felvonultató túrákat kínál az őszi hónapokban. Ezek a városközpontban vagy annak közelében elhelyezkedő útvonalak számos lehetőséget biztosítanak a természetkedvelő utazóknak, akik ősszel szeretnék felfedezni Isztambul és környéke színeit.

Vakációja során a túraútvonalakat követve felfedezheti az egyedi növény- és állatvilágban gazdag tájakat, valamint a várost körülvevő erdőket. Összeállítottunk egy listát Isztambul és környéke legjobb túraútvonalaival, hogy egyedülálló természeti élményben lehessen része.

Mókuska a fán | © TGA, Türkiye Turizmus

A város szívéből a természet lágy ölébe

5300 hektáros területével a Belgrádi Erdő az egyik legjobb hely Isztambulban a természet és a szabadtéri tevékenységek élvezetére. A Belgrádi Erdő hat kilométeres futópályája a park bejáratánál kezdődik, és gyönyörű természeti látnivalók, valamint az ókori Isztambul építészeti csodái mellett halad el. Az erdőben piknikezhet, sátorozhat vagy kerékpározhat, és így messze elkerülheti a város zaját.

Isztambulhoz való közelségének köszönhetően Polonezköy is népszerű menedék a természet szerelmesei számára. Piknikező- és kempingezőhelyeivel, erdei túraösvényeivel és több mint 3000 hektárnyi területével Polonezköy egy természetvédelmi területet is magában foglal, ahol gímszarvasok, őzek, mókusok, foglyok és szarkák várják a látogatókat.

Az Isztambul északi részén található Şile, Sarıyer és Arnavutköy kerületekben kisebb erdők találhatók, amelyeket túrázva és kirándulva fedezhet fel.

İstanbul Şile | © TGA, Türkiye Turizmus

Zöld kalandok egy ugrásra a várostól

Az Isztambultól mindössze másfél órás autóútra található Ballıkayalar természeti park ideális könnyű és kihívásokkal teli túrákhoz egyaránt. A parkot „természeti parkként és természetvédelmi területként“ tartják nyilván, és a szabadtéri tevékenységek igazi paradicsoma. A Kocaelitől nyugatra található parkban olyan erdei állatokat figyelhet meg a saját élőhelyükön, mint a barna varjú, a vakond, a csalogány, az őz és a mókus. A túrázás mellett kempingezhet, sziklát mászhat és kanyontúrákon is részt vehet. A Ballıkayalar természetvédelmi terület, amely a völgyekre, tavakra, vízesésekre és patakokra néző kilátóteraszokat biztosít a látogatóknak, azok számára is kihagyhatatlan látnivaló, akik változatos természeti élményre vágynak.

Kocaeli Ballıkayalar Canyon | © TGA, Türkiye Turizmus

Uçmakdere, a Tekirdağ Şarköy kerületében található régi falu is nagyszerű alternatíva a természetkedvelők számára. Amellett, hogy az Isztambulhoz közeli túrázóhelyek egyike, a falu élvezetes siklóernyőzési és kempingezési lehetőségeket is kínál.

A természeti csodának számító Erikli-fennsík, amely Yalova Çınarcık kerületében található, és körülbelül másfél órás autóútra van Isztambultól, magához csábítja a természet szerelmeseit. A fennsík, ahol gesztenye-, szil-, alma-, fenyő- és hársfák árnyékában sétálhat, „feledhetetlen menedéket” kínál a természet lágy ölén. Az Erikli-fennsík túraútvonalai váratlanul vízesésekhez vezetik a látogatókat. A túrák során és a vízesésekből kialakuló kis tavakban hűsölve gyönyörködhet a Çifte-vízesés, a Dipsiz-tó, a Delmece-fennsík és az Erikli-vízesés festői kilátásában.

Tekirdağ Uçmakdere Village | © TGA, Türkiye Turizmus

Ajánlatok