accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Itt szálltunk meg Bora-Borán: Pearl Beach Resort!

utazomajom /

Bora Boráról mindenkinek a nászutas álom úti cél, a Földi paradicsom, a fehér homokos tengerpart, végtelen türkizkék óceán és a zöld csúcsok jutnak az eszébe. És valójában nincs is távol attól, ami Francia Polinézia leghíresebb szigetén várni fogja.

Azt azonban tudni kell, hogy a 29 négyzetkilométeres fősziget nem igazán az, amit Bora Borán keresünk. Viszont a szigetet körülölelő lagúna és korallzátony a világon egyedülálló szépségű, ezért nem mindegy, hogy melyik hotelbe foglalunk.

Kép forrása: wikipédia

Bora Bora Pearl Beach Resort

Hazánkban kevés utazási iroda foglalkozik utaztatással a távoli Francia Polinéziába, magyar nyelvű leírást is alig találni az interneten. Az Amazon Travel a személyes tapasztalatok miatt a Pearl Beach Resortot ajánlotta.

Bora Bora körül az egyik legnagyobb atollon, a Motu Tevairoa-n fekszik. Ezen a szigeten a szállodán kívül csak helyi lakónak otthont adó viskót találni, egyébként lakatlan. A repülőről leszállva már egyből egy gyönyörű kék lagúnával körülölelt szigetre érkezünk. A személyzet a forróságban egy üveg vízzel, illetve élő virágból készült polinéz koszorúval várt. A resortba egy rövid hajóút vezetett, elképesztően csodás környezetben.

A resort

Az üdülőkomplexum egy hatalmas botanikus kertben van, melyben rengeteg színes és különleges trópusi növénnyel találkozhatunk. Közvetlenül a parton igazi mesébe illő, égig magasodó pálmafák sorakoznak. Persze akad köztük hosszan a víz fölé, szinte vízszintesen nőtt fa is, aminek nehéz ellenállni legalább egy jó fotó erejéig. A víz egész évben kellemesen meleg, nagyobb hullámoktól sem kell tartani. Színes halak mellett hatalmas rájákkal is találkozhatunk közvetlenül a bungalók körül.

Kerti villa

A tágas bungalónkba egy privát, zárható különleges trópusi növényekkel tarkított kerten keresztül juthattunk be. Az udvaron helyett kapott egy privát medence pezsgőfürdővel, két napozóágy, illetve egy fedett rész alatt fából készült padok és asztal is. A szoba és az udvar szinte egy térré formálódott a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően. További érdekesség, hogy a tusoló a bungaló másik végében, az udvaron szabad ég alatt helyezkedett el.

Szolgáltatások

A hét minden napján különböző térítésmentes szolgáltatásokat lehetett igénybe venni. Idő hiányában ezek közül mi csak a polinéz virágkoszorú kötésen vettünk részt. A resort a vendégek részére bocsájtja a kajakokat, SUP-t (Stand Up Paddle), sznorkeling felszerelést, polinéz evezős csónakot, azonban a Jet Sky-ért már fizetni kell.

Étterem

A szállodában 3 étterem és 2 bár közül választhatunk. Esténként zenével, polinéz bemutatókkal szórakoztatják a vendégeket a Bora Bora Pearl Beach Resortban. Az ételek jó minőségű alapanyagokból készülnek, emellett finomak és nagy adagokat szolgálnak fel. Egyetlen hátránya, hogy igen borsos áron kínálják mindezt.

A főszigetre naponta több alkalommal ingyenes hajójárat indul, de vannak fizetős, kombinált utak is a fővárosba Vaitape-ba (busz + hajó) illetve a sziget egyetlen publikus strandjára, a Matira beach-re. A fővárosban van lehetőség autót, robogót bérelni, akár egyetlen napra is, ezen kívül két nagyobb szupermarket is üzemel, a Chin Lee és a Super U. Előre csomagolt szendvicseket, meleg ételeket, üdítőt, illetve egyéb háztartási termékeket is vásárolhattok. A helyiek szerint legjobbra értékelt snack bár a publikus strand mellett található, leleményes Snack Matira néven keressétek. A helyi árakhoz képest igen kedvező!

Aki Bora Borára, a világ valóban egyik legszebb vidékére utazik, annak mélyen a pénztárcájába kell nyúlni. Azt gondolom azonban, hogy a sok spórolási lehetőség mellett ez a sziget az, ahol nem érdemes a szálláson garasoskodni, hiszen ha valaki a főszigeten, vagy egy kevésbé felkapott atollon száll meg, akkor semmit sem fog érzékelni abból a polinéz szépségből, életérzésből, ami miatt mindenki visszavágyik erre a csodás szigetre.

Ha neked is megjött a kedved az utazáshoz, keresd az Amazon Travel útjait. Ha esküvőt tervezel a szigeten, akkor sok személyes tapasztalat mellett korrekt árat is kapsz az irodától.

Az utazásunk az Amazon Travel támogatta.

Ajánlatok