accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Japán is megnyitotta kapuit a külföldi turisták előtt, korlátozás nélkül utazhatunk

utazomajom /

Japán újra megnyitja kapuit a külföldi turisták előtt a koronavírus járvány miatti több, mint két évnyi határzár után.

A turisták október 11-től újra vízum nélkül látogathatják az országot. A COVID-19 után csak csoportosan, utazási irodával volt lehetőség ellátogatni Japánba, most már azonban egyéni utazókat is fogadnak. Eltörölték továbbá a napi beérkező turisták számának felső határát is.
Japánban soha nem írták elő a kötelező karantént vagy a maszk viselését, de sok helyi lakos a rendszerető természetükhöz híven önkéntesen alkalmazta a javaslatokat. A maszkozás egyébként nem idegen az ázsiai országban, a járvány előtt is sokan használták a tömegközlekedési eszközökön és az utcákon.

A repülőjegyárak elszálltak, a legolcsóbb ésszerű lehetőség jelenleg 248.800 Ft-ért foglalható KLM járattal.

Érdekességek
Japánban rengeteg “Love Hotel” üzemel. A kialakulásának oka elég egyszerű: nagyon kicsi, vékony falakból álló lakásokban élnek a japánok, nem ritka, hogy egy-egy nagy terű szobát használnak nappaliként, hálószobaként is, ahol akár egy egész család is alszik. Az igényeket pedig ki kell elégíteni. Az első szerelmes hotel 1968-ban épült Oszakában. Kétféle “szálláslehetőséget” kínálnak: néhány órától egészen a szokásos teljes napig. A bejelentkezéstől a kijelentkezésig a lehető legdiszkrétebben kezelik a szolgáltatást: parkolóból megközelíthető a bejárat. Az autó rendszámát táblával takarhatjuk el. Recepciós egy zárt fülkében van, csak csengetésre jön ki, majd átnyújtja a kulcsot, és visszamegy. Ha ott választanánk szobát: a kiadó szobák képei egy digitális kijelzőn láthatók, a foglalt szobák képe elsötétül. Az óriási szobákhoz jár hatalmas tévé, kivetítő, jakuzzi, masszázsfotel, különböző automaták (bugyi, jelmez, egyéb eszközök), italautomata, hűtő, esetenként játékgép is. A termékek árai a bolti árakkal megegyeznek. Ételt is lehet rendelni, amit egy nyíláson keresztül visz a személyzet. A nyílás egyik oldala a folyosóra, a másik a szobára néz, ezzel is elkerülve az interakciót. A falak hangszigeteltek, a folyosón hangos zene szól. További érdekességeket ide kattintva találsz.

Japán bejelentésével egy időben, Tajvan és Hongkong is enyhített az eddigi korlátozásokon.

 

Ajánlatok