accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Jól láthatósági ruházattal a gyermekek védelméért

utazomajom /

Gyermekünk védelme érdekében jó szolgálatot tehetnek a jól láthatósági ruházatok és kiegészítők, amelyek használatával nagyobb biztonságban tudhatjuk őket. Az élet számos területén válhatnak hasznunkra, kezdve az iskolakezdéstől a családi kirándulásig.

Jól láthatóság a KRESZ-ben

A jelenlegi KRESZ szabályok alapján a jól láthatósági viselet kötelező lakott területen kívül, éjszaka, illetve rossz látási viszonyok között. Ne felejtsük, hogy rossz látási viszonyok nappal is kialakulhatnak például ködben, nagy párában vagy hóesés, por következtében.

Javasolt, hogy autónkban mindig álljon rendelkezésre annyi jól láthatósági mellény, ahány fő általában utazik benne. Így egy esetleges baleset vagy műszaki meghibásodás során a gyalogossá vált utasok jól láthatósága biztosítva van.

Ez igaz a bicikliről való leszállásra, illetve a csoportos kerékpározás esetén is. Ha többen tekerünk az utakon, ügyeljünk rá, hogy mindenkin legyen jól láthatósági viselet, ne csak az első és utolsó hordja azt.

Jól láthatósági mellény biciklizéshez is

Mindenki emlékszik még azokra az időkre, amikor szülei partvisnyelet a biciklibe akasztva egyengették útját és biztatták tekerésre. Nagy valószínűséggel a biciklizés fortélyait most is így adják tovább. A tekerés azonban nem csak annak technikájából és az oldalkerék elhagyásából, hanem a szabályok ismeretéből is áll.

A kerékpáros közlekedés szabályaival már kezdettől fogva meg kell ismertetnünk a gyermekeket. Ilyen a legnagyobb veszély, a „nem láthatóság” veszélyének megismertetése. Ennek kiküszöbölésére és a bajok előfordulásának csökkentésére jó szolgálatot tesz a jól láthatósági mellény.

Természetesen nem csak biciklizés során, hanem más körülmények között is jól jön az efféle viselet. Ilyen például az iskolába és onnan való közlekedés télen, amikor gyakran megesik, hogy sötétben indulnak és érnek haza a gyerekek. Bár egyre gyakoribb a fényvisszaverő csíkkal ellátott kabát és iskolatáska, mégis jól jöhet a téli kabátra könnyen ráhúzható láthatósági mellény. Az Épkézláb Munkaruha webáruházban gyermekek részére is széles választékban találhat jól láthatósági ruházatot és kiegészítőket.

A megfelelő jól láthatósági mellényről

A biztos tartás és könnyed viselet érdekében jó, ha a láthatósági mellény tépőzáras. Vásárlás során ügyeljünk arra, hogy a mellény a ruházat felett viselendő, így számoljunk rá a szükséges méretre. A megfelelő szélességű fényvisszaverő csík is fontos tényező. A gyermekek számára megfelelő méret 2,5 centiméter széles és jó, ha az egész felsőtesten végigfutnak.

Kifizetődő lehet, ha időt szánunk a fényvisszaverő csík fényvisszaverő képességének ellenőrzésére is, ugyanis ez is lehet különböző. A nagyobb képesség jobb láthatóságot biztosít.

Ajánlatok