accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Már gyorsteszttel is utazhatunk a Kanári-szigetekre

utazomajom /

A Kanári-szigetek Magyar Tiszteletbeli Főkonzulátusa facebook bejegyzésben osztotta meg a hírt, miszerint december 10-től csak negatív koronavírus teszttel utazhatunk a népszerű desztinációra. A Kanári-szigetek a magyarok körében is igen népszerű téli úti cél kellemes klímájának és közelségének köszönhetően.

December 10-től szigorodnak a Kanári-szigetekre történő beutazás szabályai. A repülőtéren kötelező bemutatni a 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet, vagy pedig egy legalább 80%-os pontosságú gyorstesztet.

Az angol vagy spanyol nyelven készült teszteredményen fel kell tüntetni a páciens teljes és pontos nevét, az utazáshoz használt útlevelének vagy személyazonosító igazolványának számát, a mintavételt végző laboratórium adatait és a kapcsolatfelvétel lehetőségét, a mintavétel időpontját, az elvégzett teszt típusát és uniós hatósági engedélyszámát, valamint a gyorstesztek esetében az érzékenységi és pontossági százalékot.

Abban az esetben, ha valaki teszt nélkül érkezik a szigetekre, kötelező 14 napos hatósági karanténba kerül. Ennek időtartama lerövidíthető, ha az érintett személy kérésére az egészségügyi hatóság az érkezést követő 72 órán belül elvégzi a szükséges mintavételt. A negatív eredményt követően a karanténkötelezettséget a hatóságok feloldják.

Turisták kérhetik, hogy az előírt karantént a szálláshelyen tölthessék, a rezidenseknek a saját otthonukban kell tartózkodniuk. A törvényerejű rendelet nem módosítja a már eddig is érvényben lévő pénzbüntetés mértékét.

A beutazáshoz továbbra is szükséges a SpTH érvényes QR kódja. A repülőtereken és kikötőkben változatlanul mérik az utasok testhőmérsékletét, részben hőkamerák, részben érintésmentes lázmérők segítségével. Az elfogadott legmagasabb testhőmérséklet 37,5ºC.
A fenti szabályok CSAK a Kanári-szigetekre történő beutazásra érvényesek. Aki spanyolországi átszállással érkezik, attól az anyaország repülőterein továbbra is PCR tesztet kérnek.

Ajánlatok