accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kezdődik: a rezsiárak miatt bezár a népszerű soproni Hotel Lövér

utazomajom /

Október végén ideiglenes ideig bezár a népszerű soproni Hotel Lövér. A három csillag superior besorolású szálloda igazi kuriózumnak számít, hiszen már 40 éve üzemel.

„Az elmúlt néhány hónap gáz- és áramszámláit nézve, az éves energia költségünk 80 millióról mintegy 420 millióra nőne, s ezt nem tudjuk kigazdálkodni” – fogalmazott a Turizmus.com-nak Bartha György, a szálloda bérlője és igazgatója.

A napokban döntöttek úgy, hogy november 1-je utánra már nem vesznek fel rendeléseket. A már beérkezett foglalásokat vagy visszatérítik, vagy a vendégeknek felkínálnak másik Danubius-szállodát az adott időszakra. Az elsősorban a belföldi vendégkörre építő szállodában nem tudják úgy megemelni az árakat, hogy kitermeljék az ötszörösére emelkedő energiaköltségeket.

Ez lesz a trend?

Sajnos egyre több oldalról hallunk olyan híreket, hogy a megnövekedett rezsiárakat a régebbi építésű hotelek a korszerűtlen technológiák miatt képtelenek kigazdálkodni. A járvány miatti korlátozások alatt a szálláshelyek nem voltak olyan helyzetben, hogy jelentős “extra profitot” tudjanak termelni. A legfeljebb 8 szobás vidéki szálláshelyek hiába kaptak szobánként 1 millió forintos vissza nem térítendő támogatást az elmúlt években, azt csak kevesen költötték fűtés vagy villamosenergia korszerűsítésére.

Ráadásul két irányból is érkezik a baj: egyrészt a lakosság elkezdett takarékoskodni, visszafogni a költéseit, ami hotel foglalások csökkenő számában is megmutatkozik, másrészről pedig a szálláshelyek költségei lőttek az egekbe.

Kiemelt kép: hotellover.hu

Ajánlatok