accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kondicionáló, maszk, leave-in – Te a megfelelőt használod?

utazomajom /

A hajápolók világában a maszk, a kondicionáló és a leave-in termékek előkelő helyet foglalnak el. Hogy melyiket használod, elsősorban a hajad állapota mondja meg. Nem is feltétlenül kell, hogy tisztában legyél minden szer tulajdonságaival és hatásaival, de nem árt felkészülnöd, hiszen hajad állapota bármikor megváltozhat, és akkor hálát adsz majd a tudásért.

A reklámok ugyanis mindig csak annyit árulnak el, hogy van egy termék, ami szuper, kiváló, nagyszerű, remek. Azt azonban nem fejtegetik, hogy mikor kell levenned a polcról. A helyes alkalmazásukról meg pláne nem szól a fáma, hiszen az nem férne bele a 40 másodperces reklámhosszba.

A legautentikusabb személy, akit megkérdezhetsz, a fodrászod. Egy mosás vagy vágás alatt bőven el tudja neked mondani, melyik termék micsoda, mikor kell alkalmazni a kondicionálót, a maszkot és a leave-in termékeket. Beszélgethettek a hajad és a fejbőröd állapotáról is, hogy teljesen képbe kerülj.

Ha eddig nem foglalkoztál azzal, milyen termékeket használ, nyugodtan figyeld meg. Elképzelhető ugyanis, hogy olyat, ami kiskereskedelmi forgalomban is kapható, így te is beszerezheted. A Hair-Line webáruházban ilyeneket találsz, így otthon is a megszokott minőséggel tudod ápolni a hajadat. Ennek nemcsak a hajad, hanem a fodrászod is örülni fog.

A haj felépítése

A hajszál három részből áll. Legbelül van a velő, azaz a medulla. Ezt veszi körbe a cortex, majd kívül, a külvilág felé a kutikula. Ha mindhárom réteg egészséges, akkor beszélünk egészséges hajról. Ha a medulla belül elvékonyodik, a hajvég elhal, letörik. Ha a kutikula “fel van borzolva”, a haj fénytelen, sprőd tapintású, száraz, töredező lesz. A kutikulán ugyanis apró “tetőcserepek” vannak, tökéletes félfedésben. Ez zárja el a hajszál belső részeitől a külvilágból érkező veszélyeket. Ha a cserepek elcsúsznak, meglazulnak, felnyílnak, könnyedén bejut a szálló por, ami megmérgezi a medullát. Vagy éppen kiesnek a mesterséges pigmentek, ami miatt festés után hamar kifakul a hajszín.

Kondicionáló, maszk, leave-in

A Hair-Line webáruháznál kapható kondicionáló a kutikula egészségéért felel. Folyékony állagú, sok tápanyagot tartalmazó matériáról van szó, ami a hajra kerül, nem a fejbőrre. Az alapos mosás után a sampont ki kell öblíteni, majd a nedves hajra kerül a kondicionáló. Ez bejuttatja a tápanyagokat a hajszál belsejébe, majd lezárja a cserepeket. Onnantól kezdve semmi se ki, se be. Minden mosás után célszerű használni.

Maszkot akkor használj, ha intenzívebb ápolásra van szüksége a hajadnak, mert mondjuk észreveszed, hogy fakul, találsz törött hajvégeket. Kéthetente kend fel vizes hajra és kicsit több időt hagyj neki, mint a kondicionálónak. A hatását fokozhatod, ha felteszel egy műanyag zuhanysapkát, hogy a hő segítségével aktiválódjanak a benne lévő anyagok. A kondicionálós kezelés kiegészítésére is használhatod.

A leave-in termékek a fésülködéshez kellenek. Simítják a hajszálakat, megszüntetik az elektrosztatikusságot. Ezekkel fejezd be a hajápolást.

Ajánlatok