accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kihagyhatatlan látnivalók Kőszegen és környékén!

utazomajom /

Kőszeg középkori hangulatú belvárosával, a Jurisics-várral, régi templomaival és a Kőszegi-hegység kirándulóhelyeivel igazi kis ékszerdoboz. Összeszedtük, mik a kihagyhatatlan látnivalók a városban és környékén!

Jurisics-vár

A vár legismertebb ostroma során Jurisics Miklós és a török csapathoz képest maroknyi csapata 25 napon keresztül hősiesen védte a várat, az ő emlékükre Kőszegen 11-kor harangoznak. A történet szerint ugyanis ekkor hagyta el az utolsó török katona a várat. A történethez hozzátartozik, hogy a döntő roham előtt csodával határos módon a török sereg rohama helyett követek érkeztek, és az oszmán had meghagyta a várat a kezükben. Ma vártörténeti kiállításon ismerhetjük meg az épület kalandos múltját.

Instagram will load in the frontend.

Fő tér

Kőszeg főterét színes, késő barokk és klasszicista házak szegélyzik, a tér fő látványossága pedig a Jézus Szíve plébániatemplom az 57 méter magas tornyával. A templom tarka, díszes belső tereit is érdemes megnézni! A tér számos kedves kávézónak is az otthona, egy pezsgő találkozási pontja a városnak. A közelben található a Hősök kapuja, a Patikamúzeum és a különleges Sgraffitós-ház is.

Fülöp Gabriella @fulopgabriella3

Szultán-domb és Szulejmán-kilátó

A belvárosból egy rövid, kb. 20 perces sétával érhető el a Szultán-domb és a Szulejmán-kilátó, ahonnan lenyűgöző nyílik Kőszegre.

Hétforrás

Ha csak egy könnyedebb túrára vágysz, irány a Hétforrás! A Kincs-pihenőtől kb. 3 km hosszú betonút vezet fel a hét vezérről elnevezett hét kifolyóval rendelkező forráshoz. A legenda szerint, aki mind a hét vízéből iszik, annak teljesül egy kívánsága.

Írott-kő

Hódítsd meg a Dunántúl legmagasabb pontját! Az Írott-kő csúcsa 882 méter magas, a rajta épített kilátó pedig pont az osztrák-magyar határon van, így itt állva egyszerre két országba teheted be a lábad. A kilátóból elképesztő panoráma nyílik a környékre, szép időben akár a Balatont, az Alpok csúcsait és a Fertő tavat is láthatod.

Fülöp Gabriella @fulopgabriella3

Cáki pincesor

Kőszegtől csupán 5 km-re található Cák, a mellette lévő bájos pincesor látogatása pedig olyan, mint egy időutazás. A gesztenyésben megbúvó zsúpfedeles pincék manapság skanzenként működnek, ahol megismerhetjük a régi borászati eszközöket, szőlőpréseket.

Becsületkasszák

Kőszegen és környékén ne lepődj meg, ha a házak előtt gyümölcsök, zöldségek, virágok, akár kézműves portékák kínálják magukat eladó nélkül. A becsületkasszáknak itt régi hagyománya van és a helyiek komolyan is veszik, hogy a kínált áruért cserébe a perselybe csúsztatják a kiírt összeget.

Te mit írnál még a listához?

A bejegyzés a Magyar Turisztikai Ügynökség jóváhagyásával készült.

Ajánlatok