accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

„Köszönjük Wizzair! Ismét cserbenhagytad az utasaidat”

utazomajom /

Hosszú éjszakája volt a június 19-én Londonból Budapestre tartó Wizzair gép utasainak, akik hiába várakoztak 6 órán keresztül a Gatwick reptéren. A gép ugyanis nem indult el Budapestre, de az utasok erről csak hajnali 2 óra után kaptak hivatalos tájékoztatást.

A „Wizzair-kaland” egyik pórul járt utasa facebookon osztotta meg a velük történteket:

„Köszönjük Wizzair! Ismét cserbenhagytad az utasaidat!

A londoni Gatwick reptérről kb. 200 ember tartott Budapestre a 20.25-kor induló járattal. A becsekkolást követően otthoni rokonaink jelezték, hogy leállt a légi forgalom a Liszt Ferenc reptéren, így érdeklődjünk, hogy a mi gépünk menetrend szerint indul-e majd? Miután odahívtak mindenkit a beszálláshoz. Odaérve a boarding kapuhoz, rákérdeztünk az ott ülő alkalmazottnál, hogy tud-e valamit a gépünkről, hiszen Budapesten leálltak a járatok. A válasz az volt, hogy nem tud semmit, de szerinte 20 perc múlva indulunk (annak ellenére, hogy gép nem állt be a helyére)..

Hajnali fél 2-kor kiraktak minket egy kapuhoz és kitereltek minket, mint valami marhacsordát, hogy azonnal csekkoljunk ki és hagyjuk el a terminált.… A Wizzairtől senki nem jött segíteni ehhez a közel 250 emberhez. Több mint 5 óra hossza után étlen-szomjan (mert a reptéren este 10-kor bezár minden) hagytak minket. Többek között kisbabákat, gyerekeket, időseket, betegeket és diákokat is cserben hagyott a Wizzair! Hajnali 2 és 3 között végül egy illetékes személy megjelent. Tájékoztatott minket, hogy a Budapestről késve induló járatunkat nem a Gatwickre, hanem a Lutonra küldték, így minket nem tud haza vinni. A kérdésre, hogy akkor hogyan jutunk haza, a válasz az volt, hogy mindenki oldja meg maga és keressen magának egy gépet….” (Süli-Rácz Kata).

Az előzményekről

Június 19-én szerdán megsérült a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályája (a futópálya betonszerkezete meglazult), emiatt órákig nem indított és nem fogadott járatokat a ferihegyi repülőtér. A reptéren közel 30 járat várakozott, míg a Budapestre tartó járatok közül több Bécsben vagy Pozsonyban landolt. Az MTI szerint estig sikerült befejezni a rendkívüli pályakarbantartást, így nem sokkal 20 óra előtt a légikikötő ismét fogadott és indított járatokat.

wizzair

Több száz utast hagyott cserben a légitársaság

A reptér lezárása alaposan felbolygatta az európai légi forgalmat, többek között a Brüsszelből Budapestre tartó járatot is törölték a ferihegyi karbantartás miatt. Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője két kollégájával az utasok között volt, és facebook oldalán írta le az esetet.

„Úgy érzem, nemsokára a gyakorlatban is letesztelhetem a légi utasok jogait védő uniós szabályozást. Nem elég, hogy a Wizzair több, mint három óra várakoztatás után törölte a Budapestre tartó járatunkat, de ráadásul egy árva szó, egy minimális segítségnyújtás nélkül ott hagytak több száz embert éjfélkor a várostól egy órára lévő reptéren.”

 

 

Az index.hu szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy súlyos büntetésre számíthat a Wizzair. A kormány fogyasztóvédelmi eljárást fog indítani, és ő a lehető legszigorúbb bírság kiszabását fogja javasolni.

(fotók: Süli-Rácz Kata, pixabay)

 


Olvass tovább >>

Ajánlatok