accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hol tart a technika? Ezzel a kütyüvel nyelvtudás nélkül is azonnal megérteted magad külföldön!

utazomajom /

Hányszor halljuk a következő kifogásokat?

  • Mennék én, de nyelvtudás nélkül nem merek!
  • Bezzeg mi még oroszul kellett tanuljunk, azzal ma már semmit nem érünk!
  • Öreg vagyok én már új nyelv tanulásához!
  • Nincs hozzá nyelvérzékem!

Nem vagyunk egyformák! Vannak emberek, akiknek főként angol nyelvtudás hiányában nincs mersze elindulni külföldre. Másokat frusztrál, ha az adott régió nyelvén nem ért egy szót sem, csak az angolt alap szinten. Mások pedig magabiztosan egyre hangosabban mondják magyarul a dolgokat, azt gondolva, hogy a hangerő segíti a megértést.

Nincs könnyű dolgunk akkor sem, ha  önállóan szervezünk utazást nyelvtudás hiányában, hiszen a legtöbb fontos információ általában külföldi oldalakról szerezhető be. Vélemények és élménybeszámolók egy-egy specifikus helyről szintén általában angolul vagy eredeti nyelven érhető el.

Ezen kívül számos olyan népcsoport van, amelynek a nyelve nehezen tanulható, ritka, de az ott élők angolul nem tudnak, vagy nem szeretnének beszélni. Ilyen például Japán vagy Kína, ahol a helyiektől bármit megtudni angol nyelvismerettel szinte lehetetlen. Vagy Marokkóban leginkább franciául tanulnak és meglepődve kérdezik az angol nyelven kérdezősködő turistáktól, hogy ti egy szót sem tudtok franciául? És itt el is akad a beszélgetés. De nem kell messzire menni, mert szinte bármely ország kisebb településén ütközhetünk nyelvi nehézségekbe, még biztos angol nyelvtudással is.

Manapság ha utazást tervezel nyelvtudás nélkül, már nem kell azon izgulni, hogyan érted meg a helyieket, hiszen a fejlett technológiáknak köszönhetően olyan fordítógépek vannak a piacon, amelyek azonnal, nagyon jó minőségben fordítják a hallott beszédet. A VASCO Translator V4 fordítógép 108 nyelven képes tolmácsolni, viszonylag hangos a hangszórója (99 dB), és extra gyors a fordítás (0,5 s), tehát nem kell várakozni egy-egy mondat megértéséhez. Nem kell azon sem aggódni, ha nincs az adott országban fizetett internetünk, hiszen a tolmácsgép ingyenes, élethosszig tartó internettel rendelkezik a világ 200 országában. A Vasco fordítógép por, ütés- és cseppálló, így az időjárás sem lehet akadály. A MultiTalk csevegő-fordító funkció segítségével nem csak több emberrel beszélhetünk online azonos időben, de üzenetet is írhatunk, amelyet azonnal fordít. Lehetséges a fordítások mentése is átirat generálásával. Ezután elküldhető a szöveg például e-mailben.

vasco v4
Vasco v4 fordítógép

Kép alapján történő fordítás funkció nagyon nagy segítség lehet olyan éttermi rendelésnél, amikor nincs angol menü vagy fénykép az ételek neve mellett. Nem egyszer fordult elő már, hogy olyan étkezdét ajánlottak a helyiek (például Zöld-foki szigeteken vagy Japánban), amit muszáj volt kipróbálni, mert autentikus és az elmondások alapján nagyon finom, de mivel a helyiek kedvence volt, egy kevésbé frekventált helyen, így nem a külföldi turistákra voltak felkészülve. A menüjük is természetesen csak eredeti nyelven volt egy lelaminált étlapon. Ha ekkor a pincér sem beszél semmilyen nyelvet, akkor nagyon nehézkes a rendelés. Azonban ha fordítógépet használunk, akkor nem csak a kommunikáció lesz gördülékenyebb, de lefényképezhetjük a menüsort is és azonnal fordítja a gép a képen található szöveget a kívánt nyelvre. Valljuk be, a legjobb élményeket és ételeket általában a helyiek által ajánlott eldugott kis helyeken találjuk.  A nyelvismeret nélküli utazás ezentúl nem lehet kifogás!

A Vasco Translator V4 fordítógép jelenleg a piacon elérhető egyik legjobb ilyen készülék, amelybe több, mint 70 nyelvet programoztak. A sim kártyával működő szövegfordító a világ több, mint 200 országában korlátlan ingyenes internetelérést biztosít. Az egyik funkciójával a beszédet azonos időben fordíthatod le idegen nyelve és vissza, tehát kvázi beszélgethetsz olyanokkal, akikkel egyébként a nyelvi problémák miatt ez lehetetlen lenne.

2023. január 31-ig minden Utazómajom olvasónak  5% engedményt adunk  a MAJOM5 kóddal! Irány a webshop!

Vannak kivételes emberek, akiknek például sosem lesz szüksége fordítógépre, de ez a csoport nagyon parányi. Hallottál már poliglot emberről? Ez az az ember, aki nagyon sok nyelven tanul meg beszélni, viszonylag rövid időn belül. Az ilyen embereknek a nyelvért felelős agyi területek fejlettebbek és nagyfokú kíváncsiság és nyitottság is jellemzi őket a különböző nyelvek és kultúrák iránt. A világ egyik legtöbb nyelvén egy aucklandi férfi, Harald Williams beszélt, aki 50-nél is több nyelvet értett és beszélt magas szinten. Megtanult többek között magyarul is, de a legnagyobb szenzáció az volt, hogy egy szerbiai látogatása során 2 nap alatt elsajátította a nyelvet. Ilyen sok nyelven beszélő ember volt például Nicola Tesla is, aki 8 nyelven beszélt.

Vasco Translator V4 fordítógép öt különböző színben elérhető.

szponzorált tartalom

Ajánlatok