accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mivel játsszunk nyaralás alatt?

utazomajom /

Nyaralás alatt is vannak olyan időszakok, amikor szükség van egy kis nyugalmas elfoglaltságra. Ilyen például az ebéd utáni csendes pihenő vagy épp az esti időszak, amikor már mindenki alváshoz készülődik. Ilyenkor tesznek jó a szolgálatot a különböző családi társasjátékok, amikkel a társaság minden tagja tud játszani.

Kicsik számára is szórakoztatóak

A Cortex az egyik olyan társasjáték, ami nem igényel játéktáblát, így kis helyen is elfér. Emellett roppant pörgős, és a legkisebbek számára is érthető és könnyen játszható. Nincs szükség másra, csak egy kis kreativitásra és arra, hogy húzzunk egy kártyát, amin fel van tüntetve, hogy milyen cselekvést kell végrehajtani. Természetesen az nyer, aki elsőként hibátlanul csinálja meg. Kisgyerekeknek tökéletes választás a Cortex Kids, amellyel már egy 5 éves gyermek is tud játszani.

Ki ne ismerné a Brainbox nevű társasjátékot? Mivel ez különböző témákra épül, így igazán jó ötlet volt a gyártótól, hogy létrehozta a Brainbox Quiz nevű variációt. Ebben a családi társasjátékban nagyon sok feladvány közül válogathatunk különböző tematika szerint lebontva. Válogathatunk művészetek, sportok, világtörténelem és még sok más színes téma közül. Korosztály tekintetében is igencsak változatos, így biztos, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelőt. Igazi torna a memóriának!

Játékok az egész családnak

Ha valaki járt már szabadulószobában, akkor tisztában van vele, hogy mik várnak rá. Szerencsére akár a nyaralásra is magunkkal vihetjük az Escape Room társasjátékot. Ebben a játékban sem kell hiányolni az esetleges segítséget, ha elakadnánk, de a legjobb, ha anélkül oldjuk meg. Sőt akár tízéves kortól is játszhatunk szabadulószobásat, nekik való az Escape Room Jumanji, amit megtalálsz a Játéksziget társasjátékok kínálatában.

Ha olyan játékot kerestek, ami biztosan felturbózza az agyat, akkor nagyon jó választás a Villámválasz. Ennek igazán egyszerű a játékszabálya, hiszen nincs más feladata a játékosoknak, mint 10 másodpercen belül szót mondani a kiválasztott betűvel. Persze aki nem próbálta, azt gondolja, hogy ez milyen egyszerű, de az óra ketyegése igen blokkoló hatással tud lenni az agyra. Általánosan 8 éves kortól ajánlott, de akár kisebbek is megpróbálkozhatnak vele, rugalmas szabályok keretében.

Végül pedig egy asszociációs kártyajáték, az Uborkától a Pingvinig. Ennek a játéknak a keretében két kártya között kell megtalálni a közös pontot. Persze ennyire nem egyszerű, hiszen minden játékos egyszerre küzd azért, hogy megtalálja a központi lap és az ő öt lapja között lévő hasonlóságot. Aki a leggyorsabb, az nyer.

Ezek mindegyike könnyen előkapható, és sokadszorra is nagyon szórakoztató játékot garantálnak, így tökéletes választások minden nyaraláshoz.

Ajánlatok