accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A legjobb hazai szállodák – Vitis Hotel Villány

utazomajom /

Hazai top szállodákat bemutató sorozatunk következő része alkalmával a Vitis Hotel Villányban töltöttünk el egy hétvégét. Ebben a sorozatban általunk tesztelt, legalább négy csillagos wellness szállodákról olvashattok. Úgy, ahogy mi láttuk. Az előző hoteleket ide kattintva éritek el.

Vitis Hotel Villány

Miért is különleges? Budapesttől csupán 2 órányi autóútra található Villány legújabb szállodája, a Vitis Hotel Villány, amely 2016-ban nyitotta meg kapuját a borturizmus szerelmesei számára. A nyüzsgő borutcától alig 15 percnyi kellemes sétára, vagy 2 percnyi autóútra (nyugalom, a szállodából szükség esetén taxi is rendelhető!) található hotel igazi kis nyugalom szigete. Panorámás borterasz, fával fűthető dézsa, szuperkedves személyzet és a legjobb villányi borok. Ezek vártak ránk.

Borterasz

A környék

Nehéz a Villányi Borvidékről nem szuperlatívuszokban beszélni, így nem is próbálom meg e téren mérsékelni a lelkesedésem: már áthaladva Tolna megyén biztosak lehettünk abban, hogy álomszép részre fogunk érkezni, Baranya megye pedig tényleg legszebb arcát mutatta.

Rendelni sem tudtunk volna szebb időt, a koraőszi napsütésben arany fényben úsztak a dombok, lilásan duzzadtak a szőlőszemek és simogatta az arcunkat a még meleg nap. Tökéletes volt az idő arra is, hogy akár biciklire ülve fedezzük fel a környéket (biciklik bérelhetőek a szállodában), vagy sorra járjuk Villány tüneményes kis borospincéit, a koraesti dézsás borozgatásról már nem is beszélve.

Aki erre jár, mindenképpen kösse össze a kirándulását Pécs felfedezésével is, a Zsolnay Kulturális Negyed igazi hazai kuriózum, egy olyan nemzeti kincs, ami felnőttek és gyermekek számára is bőven kínál élményt.

Deluxe szoba

A szobák

A szálloda 25 szobával, az egyszerű kétágyastól egészen a családi és deluxe szobákig várja az ide látogatókat. A hotel berendezése kellemes, hangulatos, a szobák szépek és tiszták. Mivel mi kisbabával érkeztünk, így előre leadhattuk az igényünket kiságyra és kiskádra is.

És ha már családosokról beszélünk: számomra az egyik legkellemesebb meglepetés épp a gyerekszoba volt! Szuper jó játékokkal, egészen kicsiknek szóló zenélő masinákkal, nagyobbaknak interaktív szórakozási lehetőségekkel, sőt, még darts táblával is szórakoztathatjuk magunkat és a gyerekeket.

Játszószoba

Wellness és egyéb szolgáltatások

Itt gyorsan meg is ragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, komoly dilemmába kerültem, hogy a szálloda melyik igazán egyedi masszázsát próbáljam ki: a vörösborosat, vagy a kávés frissítőset. Végül úgy döntöttem, hogy reggel 9 lévén a kávésnál maradok, kisgyerekes anyukaként kicsit erős indítás lett volna az egyébként bőrön át is felszívódni képes vörösboros relax. Félteni azért nem kell, amit lehetett, végigkóstoltunk este!

A meglepően kellemes árú és méginkább fantasztikus hangulatú masszázsok tényleg igazi ’must have’-ek itt, ahogyan a kinti dézsás fürdőzés is. Naplementekor, egy-egy kellemes nedüvel a kezünkben nem lehet betelni a helyben fűtőtt dézsával. Ez egy olyan élmény, amiért még téli mínuszokban is végigrohannék egy szál köntösben a kerten.

Szakértelem, kedvesség és igazi vendégközpontúság jellemzi a ház borászát, így bízzuk rá nyugodtan mangunkat. Ha már végiglátogattuk a környék méltán híres borász birodalmait, akkor hallgassunk a helyiekre és próbáljunk ki néhány igazán izgalmas kis borászatot is, nem fogjuk megbánni!

Vendéglátás

Talán jelenleg ez a szállodának az az ága, ahol nem kívánják felvenni a versenyt a környékbeli gasztromogulokkal. Nehéz dolga is van, hiszen alig 5 percnyire található a BOCK Borászat étterme, a Vylyan panorámás gasztro-terasza, vagy épp a SAUSKA fine dining bisztrója. Aki teheti, valamelyikbe mindenképp látogasson el! Mi épp belecsöppentünk a Vylyan grill rendezvényébe, ahol nem kisebb szakács híresség, mint Bernáth József főzött, majd elfogyasztottunk egy műalkotásnak is betudható ebédet a SAUSKA teraszán.

Tény, hogy ezek után az egyszerű, 3 fogásos vacsora kevésbé volt harsány és lehetne a menüt a borvidék kincseire mégjobban kihegyezni, de remélhetőleg ez lesz a hotel következő újítása.

Étterem

Összegzés

A Vitis Hotel Villány mindent tud, amit egy kellemes hangulatú szállodának tudnia kell, igazi ütőkártyája persze a fekvése, hiszen Villány páratlan élményt nyújt, főként most ősszel. A szálló szuper csomagokat kínál a következő hónapokra, ráadásul közeleg a XXX. Villányi Vörösbor Fesztivál is, ami az ország legrangosabb és izgalmasabb boros ünnepe. Akit érdekelnek a szüreti programok, kóstolna egy jó pohár mustot, vagy akár masszíroztatná magát igazi minőségi vörösborral, annak itt a helye!

Ajánlatok