accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A legjobb utazások idén ősszel 2018

Guru Majom /

Utazni nem csak nyáron lehet, sőt! Az ősz a nagyvárosokban és a tengerpartokon is kisebb tömeget, kevesebb sorban állást, csodálatos ízeket, illatokat, színeket jelent. Mutatunk 7 olyan úti célt, amelyet igazán jó szívvel ajánlunk idén őszre.

1. Róma, az örök kedvenc

Róma igazi örökzöld: nincs az évnek olyan szakasza, amikor ne találnánk ezer és egy érvet a római utazás mellett. A világ legnagyobb szabadtéri múzeumának is nevezett nagyvárost nem lehet elégszer látni. Annyi szépséget és finomságot tartogat, hogy még a legfelkészültebb látogatóit is meglepetések sora éri, amint a Vatikán, a Szent Péter-bazilika, a Trevi-kút, a Spanyol-lépcső, a Colosseum, az Angyalvár és a többi nevezetesség között sétálnak a macskaköves utcácskákon vagy a pompás sugárutakon. És akkor a világ legjobb kávéját és fagyiját még nem is említettük!

Irány az örök város: 4 nap Róma szállással, reggelivel, repjeggyel

Róma: Piazza Navona

2. Romantikus Elzász

Ha szereted a jó borokat, a kifinomult konyhát, a romantikus szőlősdombokat és a színes, faberakásos házak alkotta, virágokkal díszített kisvárosokat, amelyek mintha egy mesekönyv lapjairól léptek volna elő, Elzászt imádni fogod! A Franciaország német határvidékén fekvő borvidék bebarangolásához kiváló bázis Mulhouse gyönyörű városa.

Kedvet kaptál? 5 nap Elzász, Mulhouse szállással és repjeggyel

Colmar: az elzászi borút fővárosa

3. Páfosz, Ciprus: Európa egyik legnaposabb pontja

A kedves Páfosz csak egy ugrásra találgató a szerelem istennője, Aphrodité tengeri „szülőhelyétől”. A mintegy háromezer éves város ma kifogástalan modern, mediterrán üdülőhely, ahol jócskán a késő őszbe nyúlik a szezon. Tágas partjai, parti sétánya, tavernái, bárjai és a világörökséghez tartozó, fantasztikus ókori műemlékei jó pár napra elegendő programot és remek kikapcsolódást kínálnak – egész évben.

Ősszel is megérdemled a pihenést: 5 nap Páfosz, Ciprus, 4 csillagos reszortban, repülővel

Páfosz, Ciprus

4. Madeira: több mint örök tavasz

Madeirával összenőtt az „örök tavasz szigete” szókapcsolat, és ez így is van rendjén: a Portugáliához tartozó csodasziget egész évben tavaszias-nyárias klímát ígér az utazóknak. Madeira páratlan természeti szépségeivel nyűgöz le: harsogóan zöld, buja erdők, fantasztikus atlanti-óceáni partok, meredeken a tengerbe szakadó sziklafalak várnak. És ha ez nem lenne elég: szerte a szigeten remek egzotikus gyümölcsöket kóstolhatsz, Funchalban, a fővárosban pedig a világhírű trópusi kertek mellett Christiano Ronaldo múzeumát is felkeresheted.

Életre szóló élmények: 7 nap MADEIRA Budapestről szállással, repjeggyel 

Madeira jelképe, a papagájvirág

5. Színes Marseille

Franciaország második legnagyobb városa Párizs után, egyben pedig a legjelentősebb földközi-tengeri kikötője végre könnyen elérhető Budapestről is. A nagy múltú, pazar fekvésű, és az elmúlt években rengeteg felújításon átesett városban barátságos óvárost, remek kilátópontokat, rangos műemlékeket, nagyszerű kikötőt – és persze hangulatos éttermeket, cukrászdákat, pékségeket bárokat találsz. Rövid kirándulással pedig olyan izgalmas helyeket érhetsz el Marseille-ből, mint a bájos Aix-en-Provence vagy a képeslap-szépségű halászfalu, Cassis.

Fedezd fel Dél-Franciaországot! 4 nap Marseille városlátogatás Budapestről szállással 

Marseille

6. Ősszel is ragyogó Mallorca

A Baleár-szigetek legismertebbike, Mallorca buliszigetként híresült el – sokakat ez vonz a nyaralóhelyre, mások éppen emiatt kerülik. Nekik van egy jó hírünk: tömegturizmus ide vagy oda, Mallorcán még a szezon kellős közepén sem nehéz nyugalmas öblöket találni, ősszel pedig nagy nyugalomban barangolható be a sziget. A parton festői halászfalvak, azon túl narancs-, olajfa- és mandulaligetek, a legjobb bringás úti célok közt számontartott hegyvidék és középkori falvak közt barangolhatsz – még késő ősszel is ragyogóan kék ég alatt.

Kényeztesd magad Mallorcán: 8 nap All Inclusive ellátással, Bécsből 

Mallorcának van ilyen arca is

7. Agadir, a marokkói Miami 

Az Atlanti-óceán partján fekvő, modern Agadir igazi turistaparadicsom. A napimádók 10 kilométer hosszan elnyúló, széles, finom homokos és sekély vizű tengerpartja és ősszel is megbízhatóan jó időjárása miatt kedvelik. Agadir és környéke ráadásul a szörfösök egyik legjobb őszi-téli úti célja is: a profik szerint októbertől igazán jók itt a hullámok.

Pihenj egy hetet az óceánparton Marokkóban, Agadirban

Agadir, Marokkó: aranyhomokos strandok
Máshová szeretnél menni? Nézd meg további őszi utazási ötleteinket is!

Képek: iStock, Unsplash, Pixabay

Ajánlatok