accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Meghirdette nyári menetrendjét az Air France

utazomajom /

Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra. Budapestre heti 14 járat repül majd a főszezonban. A jegyek továbbra is plusz költség nélkül módosíthatók és visszaigényelhetők.

A nyári főszezonban a légitársaság összesen 22 új útvonalat kínál majd főként a Charles de Gaulle-repülőtérről és Orlyról.

14 új útvonal Európában és Észak-Afrikában

Összesen 80 szezonális járat közlekedik majd, ezek közül 14 új útvonal európai és észak-afrikai célállomásokra közlekedik.

  • Párizs-Orly-ról május 31-től Bari, június 28-tól pedig Ibiza és Algír is elérhetővé válik.
  • Charles de Gaulle-ról július 5-től Tangerbe, Agadirba, Monasztirba, Valettába, Las Palmasra, Korfura és Rodoszra is indulnak járatok.
  • A marseille-i repülőtérről június 26-tól Cataniába, július 19-től Korfura is el lehet jutni.
  • A nizzai légikikötőből június 28-tól indul két új járat: London és Tunisz válik elérhetővé a Côte d’Azur-ről.

 Bővül a francia belföldi hálózat is

Az Air France összesen 41 szezonális járatot fog üzemeltetni a csúcsidőszakban a belföldi hálózatban, ebből nyolc új összeköttetés lesz.

  • Június 5-től a Charles de Gaulle-repülőtérről Korzika fővárosába, Ajaccióba indulnak járatok, emellett Calvi, és Figari is elérhetővé válik.
  • Június 25-től Perpignanból Brestbe, Strasbourgba és Nantes-ba is lehet majd repülni.
  • Biarritz-ból Caenbe indulnak járatok június 25-től.

A pontos menetrend és a jegyek már elérhetők az airfrance.com oldalon.

Budapesti járatok

A forgalmasabb, nyári időszakban az Air France a magyar főváros felé is bővíti a kínálatát. Párizsból a Liszt Ferenc-repülőtérre jelenleg heti négy járat közlekedik, a kínálat a csúcsidőszakban, július 5-től augusztus végéig fokozatosan 14 heti járatra bővül. Az Air France hamarosan bejelenti a hosszútávú járatok közlekedési rendjét is. A meghirdetett menetrend az utazási korlátozásokra vonatkozó szabályok módosulásával változhat. A koronavírus-járvány kezdte óta az Air France folyamatosan az egészségügyi helyzethez igazítja a kínálatot.

 Az Air France Protecttel nyugodtan foglalhat

Kereskedelmi tevékenysége részeként az Air France jelenleg minden jegyár-kategóriában biztosítja az ingyenes átfoglalást, módosítást, illetve teljes visszatérítésre jogosító vouchert ajánl fel az utazást lemondóknak. Ha a járatot a légitársaság törli, akkor az utas átfoglalást kérhet egy későbbi járatra, teljes visszatérítést kérhet, vagy visszatértésre is jogosító kupon formájában is megkaphatja a jegy árát.

Az Air France egészségügyi programja

A légitársaság számára ügyfelei és személyzete egészsége kiemelten fontos, ezért az Air France elkötelezett abban, hogy optimális higiénés feltételeket biztosítson az utazás minden szakaszában. A repülőgépek fedélzetén az utazás teljes ideje alatt kötelező az orrot és szájat eltakaró orvosi maszk viselése. A kabinban lévő levegő három percenként cserélődik, a levegőztető rendszer HEPA-szűrőkkel van felszerelve, ilyeneket használnak a kórházak műtőiben is. Az Air France emellett szigorúbb takarítási eljárást vezetett be, minden olyan felületet, amelyekkel az utasok és a személyzet érintkezik minden járat előtt fertőtlenítik.

Tesztközpontok

Sok ország a járat indulása előtt elvégzett negatív koronavírus-teszthez köti a beutazást. Az utasok segítése érdekében a SkyTeam légiszövetség, amelynek az Air France alapító tagja, interaktív térképet dolgozott ki, amelyen a bevizsgált tesztközpontok találhatók. A térképet az airfrance.com oldalon lehet elérni. Az adatbázis folyamatosan frissül.

Ajánlatok