accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Megmutatjuk Európa legszebb várait és kastélyait!

lanymajom /

Te is szívesen keresel fel utazásaid során gyönyörű várakat és mesébe illő kastélyokat? Most megmutatjuk hol vannak Európa legszebbjei. Az egyikért nem is kell olyan messzire mennünk.

1. Neuschwanstein kastély

A Münchentől nem messze található Neuschwanstein kastélyt II. Lajos, Bajorország királya építette a 19. században, mellyel gyerekkori álma valósult meg. A kastélyban és környékén egy mesevilágban érezhetjük magunkat. Nem hiába erről az épületről mintázták a Disneyland Csipkerózsika kastélyát is.

Élvezd ki a tavaszt és szervezzetek romantikus programokat!

2. Törcsvári kastély

A Törcsvári kastély I. Lajos magyar király engedélyével épült a 14. században, hogy megvédje a környéket a havasalföldi vajdák fosztogatásától. A kastélyt sokan drakula várnak is emlegetik, mivel a legendákból és horrorfilmekből ismert Drakula grófként azonosított Vlad Țepeș egyik kastélyának tartják. A legendának azonban nem sok köze van a valósághoz, mivel a havasalföldi fejedelem soha nem birtokolta ezt a várat, hanem egy rövid ideig a börtönében raboskodott.

3. Chambord-i kastély

A Chambord-i kastély a franciaországi Loire-völgy egyik gyöngyszeme. A 16. században épült reneszánsz stílusban. Habár a kastély körül megfigyelhető a vizesárok és bástyákat is kialakítottak rajta, elsődlegesen nem védelmi célból építették, hanem vadászkastélynak használták. A király később rájött, hogy túl költséges a fenntartása, ezért sokáig üresen állt, majd I. Ferenc halál után évtizedeken keresztül lakatlanul állt. Az 1900-as évek elején a francia állam tulajdonába került, majd 1981-ben az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült.

4. Moszna kastély

A Moszna kastély Dél-Lengyelországban, Katowice és Wroclaw között félúton fekszik. A látogatók itt is egy elvarázsolt mesevilágba vagy egy Disney rajzfilmbe csöppennek. A világ egyik legszebbnek tartott kastélyában meg is lehet szállni. Az árak egyáltalán nem megfizethetetlenek, a legolcsóbb egyszemélyes szoba napi 7400 Ft, a királyi lakosztály pedig átszámítva 48.000 Ft-ba kerül.

5. Leedsi kastély

A Leedsi kastély Anglia egyik leglátogatottabb épülete. Az elmúlt évszázadok során sokfajta szerepet töltött be. Volt normann erőd, hat királyné személyes tulajdona, VIII. Henrik és felesége, Aragóniai Katalin palotája, Jakab korabeli vidéki ház, György korabeli nemesi kúria és a 20. században milliomosok elegáns lakhelye. A kastély kertjének érdekessége a tiszafákból kialakított labirintus, ahol elszórakozhatunk egy darabig, mire kitalálunk.

6. Prágai vár

A prágai vár Prága ősi erőssége és egyben legrégebben lakott része. A várfallal kerített, 570 méter hosszú, 130 méter széles térség Európa legnagyobb várkomplexuma. A fő látnivalói a csodálatos Szent Vitus-székesegyház, a román stílusú Szent György-bazilika és az Arany utcácska.

7. Pena palota

A Lisszabontól egyórás vonatútra található Sintra a várak és paloták iránt rajongók Mekkája. A település legszebb és legpompásabb épülete a Pena palota, amelyet a portugál “Neuschwansteinként” is emlegetnek. A különleges, több féle építészeti jegyet is magáének tudható bohém palotát kívülről és belülről is érdemes szemügyre venni. Hatalmas kertje egzotikus növényekkel van beültetve.

8. Bajmóc vára

Bajmóc vára Felvidék legismertebb és legszebb várkastélya, mely a Nyitra folyó medréből kiálló sziklaszirtre épült. A vár alatt egy cseppkőbarlangot is bejárhatunk. A vár a középkorban része volt a magyarországi végvárláncnak, ami az oszmán hódítás elleni védelmi rendszer alapvető egysége volt. Az épület előtt álló több mint 700 évesre becsült hársfát Csák Máté ültette. A fát Mátyás-király is kedvelte, tartott alatta országgyűlést és árnyékában hozott meg sok rendeletet.

9. Alcázar, Segovia

Segovia Spanyolország egyik legszebb települése, ami Madridból vonattal 1,5 óra alatt könnyen megközelíthető. Legismertebb látványossága a festői elhelyezkedésű Alcázar, amely eredetileg erődítményként épült, viszont leginkább a spanyol királyok rezidenciájaként működött.

10. Budai várnegyed

A National Geographic szerkesztősége szerint nálunk található Európa egyik legszebb vára, így az általuk készített top 10-es listára a Budai várnegyed is felkerült. Tökéletes hétvégi program a Halászbástya és a Mátyás-templom felkeresése és egy kis séta a környéken.


Forrás

Ajánlatok