accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 látnivaló a Balaton körül!

lanymajom /

A Balaton környékére nemcsak a strandok, fesztiválok és lazítás miatt érdemes elutazni, hanem a kiváló túraútvonalakért, természeti szépségekért, történelmi emlékekért és egyéb érdekes látnivalókért is. Az alábbi listában összeszedtük a legjobbakat.

1. Szigligeti vár

A Szigligeti-vár, avagy a Balaton vára az év minden időszakában csodás. Innen nyílik az egyik legszebb panoráma a magyar tengerre. A vár 750 éves múlttal rendelkezik, a gyönyörű fekvése mellett a másik érdekessége, hogy a törököknek soha nem sikerült bevenniük. A vár történetéről és az aktuális programokról itt olvashatsz.

2. Szent Görgy-hegy

A 415 méter magas Szent György-hegyre a kilátásért és a nem mindennapi természeti értékekért érdemes ellátogatni, illetve a hegy lábánál borútra is indulhatunk. A környék legszebb helyeit a 6 km hosszú Koporsóhegyi túra köti össze, mely alatt megcsodálhatjuk a bazaltorgonákat is.

Forrás: http://kirandulastippek.hu

3. Badacsony

A Badacsony legszebb pontjait a Kisfaludy-háztól induló, majd ugyanide érkező 7 km-es túrával járhatjuk be, mely érinti a Hertelendy-kilátót, a Kisfaludy-kilátót, a Bujdosók lépcsőjét is. A badacsonytomaji Kisfaludy-kilátó a Balaton legmagasabb kilátója. A kilátó 437 méteres tengerszintfeletti magasságon található, a kilátó maga pedig 18 méter. A túra alatt pompás panorámában lesz részünk.

4. Tihany

Tihany legismertebb látnivalója a Bencés apátság, ahonnan szintén lélegzetelállító a kilátás, viszont érdemes felkeresni még a Belső-tavat, a Csúcshegy oldalában található Őslevendulást és a XI. században szerzetesek által kivésett Barátlakásokat is.

5. Zalaszántói sztúpa

A Zalaszántói sztúpa Közép-Európa első buddhista szentélye. A sztúpa a békét, boldogságot és a megvilágosodást jelképezi. Ha körbesétáljuk, vigyázzunk, hogy a sztúpa a jobb oldalunkon legyen, tehát az óra járásával megegyező irányba haladjunk.

Forrás: http://kirandulastippek.hu

6. Balatongyörök, Szépkilátó

A balatongyöröki Szépkilátó könnyen, autóval is megközelíthető és ingyenes parkolási lehetőség is biztosított. A Tapolcai medence, Badacsony, a Szent György-hegy és a Somló-hegy is látható. A Balaton egyik legszebb kilátása fogad.

7. Balatonboglár, Gömbkilátó

A balatonboglári Gömbkilátót nem is feltétlenül a kilátásért érdemes felkeresni, hanem a különleges építészeti megoldásért. A szerkezet úgy néz ki, mint egy hatalmas csillagvizsgáló vagy űrközpont.

Fedezd fel Siófokot, a Balaton egyik legnépszerűbb üdülőközpontját!

8. Festetics-kastély

A keszthelyi Festetics-kastély az ország leglátogatottabb kastélya. Ma múzeumként és rendezvény-központként működik.

9. Folly arborétum

A Folly arborétumot a Kisörösi-hegy különleges szub-mediterrán éghajlatú, védett területén alapította Dr. Folly Gyula. A hatalmas kertben csodálhatjuk a Balatonra néző kilátást, sétálhatunk a fenyvesek között és hallgathatjuk a madárcsicsergést. Tökéletes hétvégi stressz levezetés.

Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu

10. Hegyestű Geológiai Bemutatóhely

A Monoszló közeli Hegyestűn egy több millió éve működő vulkán kráterét is megfigyelhetjük. Miután a vulkán kráterében megdermedt a láva, függőleges oszlopokra vált el. Magyarország, de Európa viszonylatában is különlegesnek számít ez a természeti jelenség.

Ajánlatok