accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Legyél Te is turista Budapesten! Megújult gyógyfürdők és strandok a fővárosban

cerkofmajom /

Minden európai nagyvárosnak megvannak a kihagyhatatlan látnivalói. Rómában kötelező megnézni a Colosseumot, a Trevi-kutat vagy a Szent Péter bazilikát, Párizsban az Eiffel-torony, a Louvre és a Notre-Dame vonzza a legtöbb turistát, míg Barcelonában a Güell Park és a Sagrada Familia a top-látnivaló. Nincs ez másként Budapesten sem, ahol a Hősök tere, a Parlament és a Budai vár mellett a turisták szívesen keresnek fel fürdőket, gyógyfürdőket is a városnézés alatt. Míg a külföldiek elsősorban a Széchenyi vagy a Rudas fürdő felé veszik az irányt, mi, magyarok nem árt, ha tudjuk, hogy a város külső kerületeiben is élvezhetjük a gyógyvizek áldásos hatását.

Amellett, hogy ezek a helyek gyakran olcsóbbak, mint belvárosi társaik, a szolgáltatások minőségében sem maradnak el. Sőt, néhány fürdő nemrég felújításon esett át és megszépülve, megújulva várja a látogatókat. Mutatjuk, merre induljatok, ha a következő (hűvösebb) hónapokban csobbanni támadna kedvetek. Legyetek Ti is turisták Budapesten, próbáljatok ki a megújult gyógyfürdők közül 1-2-t télen is!

megújult strandok gyógyfürdők
Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda (fotó: spabook.net)

Megújult strandok és gyógyfürdők Budapesten

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Örülhetnek az Észak-Budapesten élők, hiszen tavaly megújult sokak kedvence, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő is. A 12 medencés fürdőben külön jegyet lehet váltani az uszodába, a wellness- és gyerekvilágba vagy a szaunarészlegbe, emellett különbség van a hétköznapi és hétvégi árak között is. A szaunavilág kialakításánál gondoltak azokra is, akik télen csupán a szaunázás miatt érkeznek, nekik a parkolók felől is egyszerűen megközelíthető az épületrész. A több mint 7.800 m2 területű fedett fürdőépület egyik legimpozánsabb része a panorámás külső terasz, ahol egy 36 °C-os élménymedencéből csodálhatjuk a környezetet.

Elérhetőség: 1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6., www.csillaghegyifurdo.hu

Tudtad? A Csillaghegyi fürdőben az előre váltott belépők ára is fizethető SZÉP-kártyával.

Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda

Közel két évig tartó szünet után 2018. augusztusban nyitotta meg újra kapuit a Dagály, ahol egy 25, illetve 50 méteres úszómedence, termál- és élménymedence, valamint gyerekmedence is kialakításra került. Az egész évben nyitva tartó fürdő régi-új szolgáltatásai között találunk jacuzzit, Kneipp-medencét, finn szaunát, infra szaunát és gőzkamrát, de kipróbálhatjuk a szénsavas kádfürdőt vagy a víz alatti vízsugármasszázst is. Kevesen tudják, hogy az 1948-ban megnyitott Dagály 1970 és 2013 között a Széchenyi Fürdőből kapta a gyógyvizet. Jelenleg a fürdő vízellátását a Béke kút biztosítja, amelynek vize ízületi gyulladásra, gerincferdülésre és köszvényre is kitűnő.

Elérhetőségek: 1138 Budapest, Népfürdő utca 28-30., www.dagalyfurdo.hu

Utazómajom-TIPP: Ha a Dagályba indulsz fürdőzni, ne hagyd otthon az OTP SZÉP kártyádat sem!

Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő

1930-ban még a Duna vizével töltötték fel a pesterzsébeti strandmedencét, idén pedig egy 13 medencés, egész évben üzemelő Gyógy- és Strandfürdő nyitotta meg kapuit a XX. kerületben. Budapest egyetlen jódos-sós fürdője tavaly egy 4300 négyzetméteres új épülettel is bővült, ahol termálmedencék, gyerekmedence, kiúszós élménymedence, a terápiás részlegen súly- és kádfürdők, merülőmedencék és Kneipp-medence várja a látogatókat. A kinti részlegen a felújított hullámmedence mellett helyet kapott egy gyerek- és egy úszómedence is. A fürdő egyik büszkesége a helyi védelem alatt álló, kupolás áltörökfürdő, amely 2019-ben szintén renoválásra került.

Elérhetőség: 1203 Budapest, Vízisport utca 2., www.pesterzsebetifurdo.hu

Utazómajom-tipp: Minden pénteken 20:30 és 2:00 óra között Sauna Party-t rendeznek a Pesterzsébeti fürdőben. Próbáld ki és fizess OTP SZÉP kártyával!

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Budapest legfiatalabb fürdője, a zuglói Paskál Gyógyfürdő is alapos felújításon ment keresztül az elmúlt években. 2016 nyarán fedett részleggel bővült, ahol egy tanmedence, gyerekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is kialakításra került. Érdemes kipróbálni a finn szaunát, az aroma gőzkabint, 30 fő befogadására alkalmas panorámás szaunát vagy a speciális geotermikus szaunát is. Utóbbi különlegessége, hogy ez az egyetlen ilyen jellegű szauna Magyarországon, mivel a szauna páratartalmát és hőmérsékletét saját hévízkút biztosítja.

Elérhetőség: 1141 Budapest, Egressy út 178 f., www.paskalfurdo.hu

Utazómajom-tipp: Hozd magad formába és vegyél részt Aquafitness órán a fürdő 33 méteres medencéjében!

***

Neked van kedvenced a fenti megújult gyógyfürdők és strandok között?


Legyél tagja Te is az ország legnagyobb SZÉP-kártyás közösségének! Élvezd az OTP SZÉP kártya előnyeit és szerezz új élményeket országszerte, 35 ezer elfogadóhelyen. További részleteket itt olvashatsz: otpmindennap.hu/szepkartya/

 

(fotók: spabook.net, budapestgyogyfurdoi.hu)

A tartalom az OTP SZÉP kártya támogatásával készült.

 

Ajánlatok