accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mehetünk Horvátországba? Fontos információk

utazomajom /

A magyar kormány döntése alapján a Horvátország a zöld kategóriába sorolt országok közé tartozik – ez azt jelenti, hogy a Horvátországba szabad a belépés és a Horvátországból való visszatéréskor a magyaroknak nem kell 14 napos karanténba vonulniuk és nincs szükség negatív Covid 19 tesztre. A két ország határa tehát korlátozások nélkül átjárható!

A regisztrált esetszám elmúlt napokban tapasztalt enyhe növekedése ellenére Horvátország továbbra is az egyik legkedvezőbb járványügyi helyzettel rendelkező mediterrán ország. Horvátországban jelenleg a két nagyobb gócpont Zágráb és Szlavónia, míg a tengerparton csupán elenyésző számú fertőzést regisztráltak. Mától, azaz július 13-tól Horvátországban kötelező a maszk viselése a tömegközlekedésben és az üzletekben. Nem kötelező viszont a maszk viselése a vendéglátóhelyeken, a strandokon, a szálláshelyeken, illetve a szabadidős tevékenységek során.

A turisztikai forgalmat (kereskedelmi és nem kereskedelmi szálláshelyek, valamint a hajózási charter – eCrew) monitorozó eVisitor rendszer szerint, az idei évben a mai napon tartózkodik először több mint 500 000 turista – közülük 430 000 külföldi – Horvátországban. A legtöbb külföldi vendég Németországból, Szlovéniából, Csehországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából és Magyarországról érkezett.

A július 1-10-ig terjedő időszakban eddig közel 600 ezer turista járt Horvátországban (ez az előző év azonos időszakában elért turistaforgalom 46 százaléka), a vendégéjszakák száma 4,4 millió volt (ez az előző év azonos időszakában realizált vendégéjszakák 53 százaléka).

A magyar turisták idén eddig 56 ezer fővel és 269 ezer vendégéjszakával képviseltették magukat Horvátországban, ami a vendégszám tekintetében 70% -kal, a vendégéjszakák tekintetében pedig 67% -kal kevesebb az előző év azonos időszakához képest.
A magyar turisták legnépszerűbb nyaralóhelyei: Vir-sziget, Rovinj, Rab-sziget, Crikvenica, Rab város, Krk és Abbázia.

Minden Horvátországba utazó figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a határátlépést leegyszerűsítendő lehetőleg még az utazás megkezdése előtt regisztráljanak a magyar nyelven is elérhető entercroatia.mup.hr oldalon.

Horvát Idegenforgalmi Közösség közleménye.

Ajánlatok