accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Magyarok által is kedvelt mesebeli sziget került fel az UNESCO listára

utazomajom /

Egy napsütötte tetőteraszon, egy könnyed élményfestéssel ünnepelte meg a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal azt, hogy szeptemberben felkerült Djerba a világörökségi listára. Míg a meghívott vendégek egy tengerparti látképet festettek a szigetről, a háttérben lágy, tunéziai élőzene szólt és arab specialitások illata kavargott a levegőben.

A kreatív eseményt a hivatal vezetője, Raja Ammar nyitotta meg, aki a köszöntőjében elmondta, hogy nagyon büszke erre a pillanatra és szeretné, ha minél többen megismernék ezt a nagyszerű szigetet. Neki személyes kedvence Djerba, mivel ez Tunézia és a térség legnagyobb szigete, ami ráadásul egy sivatagi régióval határos, így a tengerpartról könnyedén eljuthatunk a homokdűnékhez is.

Köszöntőjében kiemelte, hogy Djerba immár a kilencedik világörökségi helyszín Tunéziában, ami szintén nagy büszkeség az országnak. Szerinte érdemes a tunéziai nyaralásunkat úgy tervezni, hogy ebből néhányat mindenképpen meglátogatunk. Itt van például Dougga ókori romvárosa, ami 1997-ben nyerte el ugyanezt a megtiszteltetést. Ezen monumentális épületek falai között sétálva jobban el tudjuk képzelni a korabeli városok felépítését és mindennapjait. Számtalan, jó állapotban fennmaradt római kori műemlék mellett, Tunisz és Sousse óvárosa, egy az édes-sós taváról ismert nemzeti park és egy zarándokhely is szerepel még az UNESCO listán.

Djerbát már a görög mitológia is a „feledés szigeteként” emlegeti. A legenda szerint az egyik hajóútján Odüsszeuszt annyira elbűvölte ez az akkor még ismeretlen sziget, hogy sose akart innen hazatérni. A mai napig sokan vannak ezzel így, hiszen aki egyszer elutazik erre a vendégszerető szigetre, garantáltan elfelejti minden gondját és átéli a Kelet csábító varázsát.

Djerba ideális választás pároknak és családoknak is, hiszen mindenki talál itt magának szórakozást. A budapesti, közvetlen járatokkal júniustól októberig nagyjából kétórás úttal elrepülhetünk ide. Az óvárosi bazározást összeköthetjük egy sivatagi quadozással vagy egy hajókirándulással a Flamingó szigetre. És ne hagyjuk ki Erriadh falut sem, aminek házfalait egy csapat nemzetközi graffiti művész vibráló képekkel festette tele néhány éve.

Ajánlatok